NBA: a Pacers legyűrte a Buckst, kiütötte Doncicékat a Utah – videók

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.02. 09:32
null
Nem tudta tartani a lépést a végén a Utah Jazz-zel a Mavericks (Fotó: Getty Images)
Az Indiana Pacers 122–113-ra legyőzte a Milwaukee Buckst, míg a Utah Jazz nagy meglepetésre simán, 127–90-re ütötte ki a Dallas Maverickset az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) első újévi játéknapján.

A Milwaukee ugyan nagyon magabiztosa játékkal indított, de ezt nem bírta tartani a végéig. A rendkívül kiélezett második és harmadik negyed után ugyanis tempót tudott váltani a Pacers a hajrában, amivel nem tudták a hazaiak tartani a lépést. A Bucksnál ugyan a „görög szörny”, Janisz Adetokunbo 30 pontos tripla-duplával zárt, de Damian Lillardnak csak 13 pontot sikerült összekaparnia. A győztes oldalon ismét Tyrese Haliburton játszott nagyot, aki 29 pontig, kilenc lepattanóig és 11 gólpasszig jutott.


Nagy meglepetésre a Utah Jazz nagyon egyszerűen átsétált a Dallas Mavericksen. A hazai gárda már az első negyedet 11 ponttal nyerte és ugyan egyszer még tudtak zárkózni a vendégek, de a Buckshoz hasonlóan ők is teljesen szétestek a záró etapban, így csúfos vereségbe szaladtak bele. A Jazznél a padról beszálló Jordan Clarkson élete első 20 pontos tripla-duplával járult hozzá a győzelemhez, míg a Dallasban Luka Doncic 19 pontja és 14 asszisztja végül kevésnek bizonyult.

A nyugati első helyen álló Minnesota Timberwolves szintén meglepő vereségbe szaladt bele New Yorkban. A Knicks ugyan lassan melegedett be, de a második negyedet nagyon fölényesen megnyerve alapozta meg a győzelmét. A végén ugyan még tudott zárkózni a minnesotai gárda, de fordítani már nem volt esélye. A hazaiaknál Julius Randle 39 ponttal és kilenc lepattanóval volt a mérkőzés legjobbja, míg a vendégeknél Anthony Edwards is 35 pontot szórt.

NBA
ALAPSZAKASZ
Toronto Raptors–
Cleveland Cavaliers 124–121
Houston Rockets–
DetroitPistons 136–113
Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 113–122
Denver Nuggets–
Charlotte Hornets 111–93
Phoenix Suns–
Portland Trail Blazers 109–88
Utah Jazz–
Dallas Mavericks 127–90
Los Angeles Clippers–
Miami Heat 121–104

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik