NBA: a „görög szörny” tripla-duplájával nyert a Bucks, Booker 46-ot szórt Doncicéknak – videók

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.25. 08:08
Nem tudta megállítani Janiszt a Cavs (Fotó: Getty Images)
A Milwaukee Bucks Janisz Adetokunbo vezérletével 126–116-ra verte a keleti rivális Cleveland Cavalierst, míg a Phoenix Suns Devin Booker nagy játékának köszönhetően 132–109-re győzte le a Dallas Maverickst az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerinti csütörtöki játéknapján.

A Milwaukee már az első negyedet előnnyel zárta, de igazán csak a másodikban tudott ellépni. A félidő után ráadásul még tovább sikerült növelnie a különbséget Janiszéknak és ugyan az utolsó percekben még kicsit tudott zárkózni a Cleveland, valós esélye már nem volt megnyerni a találkozót. Ez volt a Bucks első győzelme azóta, amióta megvált vezetőedzőjétől, Adrian Griffintől és a rutinos Doc Riverst ültette a helyére. 

A „görög szörny” hajnalban bizony rászolgált a nevére, hisz a csapatában minden fő statisztikai mutatót vezetve, tripla-duplával (35 pont, 18 lepattanó, 10 gólpassz) segítette győzelemre a Buckst. A Cavaliersnél Donovan Mitchell játszott kiemelkedően, a 23 pontja mellé hét lepattanót is leszedett és nyolc gólpasszt is kiosztott, és ugyan rajta kívül még öten is két számjegyű pontig jutottak, ez mind kevés volt.

A már évek óta rivalizáló Phoenix és a Dallas ismét összemérhette erejét, ezúttal azonban nem lett a találkozóból igazán izgalmas összecsapás. A texasiak ugyan az első negyed után még kilenc ponttal vezettek, de a folytatásban ezt az előnyt hamar leadták, majd a harmadik játékrészben több mint hússzal kaptak ki, ahonnan már nem lehetett felállni. 

A Suns sztárjai közül ugyan Kevin Durant csak 12 pontig, Bradley Beal húszig jutott, de nem is volt tőlük többre szükség, hisz Devin Booker 46 ponttal zárta az estét, amiből húszat a harmadik negyedben gyűjtött össze. A Kyrie Irvinget nélkülöző Mavericksben ugyan a legtöbben alulteljesítettek, de Luka Doncicnak így is komoly statisztikát sikerült felmutatni a maga 34 pontjával, nyolc lepattanójával és kilenc asszisztjával.

Az év legjobb újoncainak összecsapásán – várható módon – szintén nagyon egyoldalú eredmény született. A Chet Holmgrennel (17–9–4) felálló Oklahoma City Thunder 140–114-re verte a Victor Wembanyama (24–12–4) vezette San Antonio Spurst. A mérkőzés legeredményesebbje az MVP-címre (a liga legértékesebb játékosa) pályázó Shai Gilgeous-Alexander volt, aki a 32 pontja mellé tíz gólpasszt is kiosztott, a texasi gárdában Devin Vassell is 21 pontig jutott. 

NBA
ALAPSZAKASZ
Washington Wizards–Minnesota Timberwolves 107–118
Detroit Pistons–Charlotte Hornets 113–106
Miami Heat–Memphis Grizzlies 96–105
Milwaukee Bucks–Cleveland Cavaliers 126–116
Houston Rockets–Portland Trail Blazers 131–137 – hosszabbítás után
Dallas Mavericks–Phoenix Suns 109–132
San Antonio Spurs–Oklahoma City Thunder 114–140
Golden State Warriors–Atlanta Hawks 134–112

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik