NBA: Ha visszavonulok, remélem, hogy senki sem ismer majd fel – Nikola Jokics

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.29. 12:54
null
Jokics el szeretne tűnni a médiából, ha vége a karrierjének (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Denver Nuggets sztárcentere, a szerb Nikola Jokics egy interjúban árulta el, hogy reméli, senki nem ismeri majd fel őt, ha vége a karrierjének.

Jokicsról már szinte minden NBA-rajongó tudhatja, hogy nem rajong a reflektorfényért. A kétszeres Év legértékesebb játékosa (MVP) a holtidényekben ahelyett, hogy interjúkat adna és edzős videókat gyártana közösségi médiára, inkább hazautazik Szerbiába, hogy minél távolabb legyen a sajtótól és nyugodtan foglalkozhasson a lovaival. A szereplés iránt mutatott utálata ott is megmutatkozott, mikor az előző idényben bajnok lett a Denverrel és az utána lévő sajtótájékoztatón azon sajnálkozott, hogy még el kell menni a városi parádéra megünnepelni a győzelmüket.

Mindezek tudatában nem meglepő, hogy a szerb szupersztára karrierje után sem szeretne sokat megosztani az életéből. Csapattársa, Michale Porter Jr. podcastjében Jokics megosztotta, egyáltalán nem akar később a média szeme előtt maradni.

„Ha visszavonulok, remélem, hogy senki nem ismer majd fel. Azt szeretném, hogy a gyerekeim apaként emlékezzenek rám és ne kosárlabdázóként. Úgy gondolom, ez lesz az egyik legfőbb célom az életem során” – jelentette ki a 28 éves játékos.

A Denver klasszisa a folytatásban arról is beszélt, hogy tisztában van vele, amíg játszik, nem tud megszabadulni a média nyomásától.

„Nagyon nem szeretem ezt az életmódot, hisz a nap végén mi mind csak kosarasok vagyunk. Azonban a média mindent körülvesz, és természetesen mi ebből kapjuk a fizetésünket, szóval nem tehetünk semmit.”

„Gyakran van, hogy csak sétálok az utcán és az emberek előveszik a telefonjukat és elkezdenek engem videózni. Úgy gondolom, ez nagyon illetlen, hiszen nem azért vagyok a házamon kívül, hogy mutogassam magamat mindenkinek” – tette hozzá az ötszörös All Star center.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik