NHL: győzött a címvédő Vegas, gólpasszal debütált az 1/1-es

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.10.11. 08:05
null
Vegasi stílusban kezdte az új idényt a Golden Knights (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) nyitó mérkőzésén a Tampa Bay Lightning a gólgazdag utolsó harmadnak köszönhetően 5–3-ra legyőzte a Nashville Predators. Később a Chicago 4–2-re nyert Pittsburghben, majd a bajnoki címvédő Vegas Golden Knights 4–1-es győzelmet aratott a Seattle Kraken ellen.

 

A Tampa Bay–Nashville mérkőzés a harmadik negyed kezdetén még 1–1-re állt, ekkor azonban megindult a gólgyártás. Előbb a vendégek szereztek vezetést, majd a Lighning emberelőnyből, majd rávezetésből is betalált. Erre még tudott reagálni a Predators, azonban a végjátékban szerzett két hazai gólra már nem volt válasz, így nyert a Tampa Bay.

 


 

A Pittsburgh kétgólos előnyre tett szert, azonban a találkozó második felébe a vendég Chicago négy gólt is szerzett, aminek köszönhetően győzelemmel rajtoltak. A mérkőzésen bemutatkozott a drafton elsőként választott Connor Bedard is, aki ki is osztott egy gólpasszt a Blackhawks színeiben.


Címvédőhöz méltóan kezdett a Golden Knights. A Seattle Krakent fogadó Vegas már 3–0-ra vezetett, amikor Jared McCann révén szépítettek a vendégeket, majd a hajrában egy üres kapus találattal lezárták a mérkőzést. A címvédő a nyitómeccs előtt Vegashoz méltó körítéssel mutatta be a Stanley-kupát.

 


 

NHL, ALAPSZAKASZ
Tampa Bay Lightning–
Nashville Predators 5–3
Pittsburgh Penguins–Chicago Blackhawks 2–4
Vegas Golden Knights
–Seattle Kraken 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik