NFL: ezúttal a Billst győzte le Londonban a Jaguars, nullázott a Patriots

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.10.08. 23:14
null
Travis Etienne Jr. megállíthatatlan volt a Bills ellen a londoni mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
A profi amerikaifutball-liga (NFL) 5. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésein a Jacksonville Jaguars 25–20-ra legyőzte a Buffalo Billst Londonban. Csoportrangadót nyert az Indianapolis Colts és a Pittsburgh Steelers, magabiztosan nyert a Dolphins és a Lions, a New Orleans Bostonban nullázta le a New Englandet.

 

A Jacksonville Jaguars az előző fordulóban a Wembley Stadionban verte az Atlanta Falconst, ezúttal ismét Londonban, a Tottenham Hotspur Stadionban játszottak az előző három játékhéten 123–33-as pontkülönbséget felmutató Buffalo Bills ellen.

Az utazás azonban megártott a Buffalónak és a Jaguars már az első negyedben vezetést szerzett. Trevor Lawrence vezette támadósor négy perc alatt megtett 73 yardot, majd Zay Jones elkapásával és Travis Etienne kétpontosával 8–0-s vezetést szereztek. Egy Jacksonville mezőnygól után éledezett a Bills és Stefon Diggs elkapott TD-jével megszerezték első pontjaikat.

VEZETÉST SZEREZ A JACKSONVILLE


Ezt követően a találkozó a Jaguarsról, különösen Travis Etienne-ről szólt. A futó a kétpontosán kívül 136 futott és 48 elkapott yarddal zárt két TD mellett. Ugyan a Bills Josh Allen révén levegőben jól haladt, de az irányító egyszer eladta a labdát, valamint a futójáték egyáltalán nem működött, ugyanis a földön csak 29 yardot tettek meg.

TRAVIS ETIENNE JR. MEGÁLLÍTHATATLAN VOLT


JOSH ALLEN ELADJA A LABDÁT

 

A Jakcsonville is többször elhagyta a labdát, de ez nem bosszulta meg magát. A Jaguars végül 25–20-ra legyőzte a Billst, ezzel mindkét londoni mérkőzését megnyerve utazhat vissza Amerikába, míg a Buffalo az előző heti Miami Dolphins elleni domináns teljesítmény közelébe se tudott kerülni.

Az Indianapolis Colts–Tennesse Titans csoportmérkőzés is a futókról, illetve a rugókról szólt. A haziaknál Matt Gay, míg a vendégeknél Nick Folk értékesített három mezőnygólt. Touchdownt is csak futójátékos szerzett, az Indianapolishoz visszatért Jonathan Taylor, de nem ő, hanem az összesen 165 yardot futó Zack Moss volt a sztár, aki kétszer is bejutott a Titans célterületére, míg a vendégek csak egy hatpontost szereztek, így 23–16-ra nyert a Colts.

ZACK MOSS 56 YARDOS TD-JE


Csoportrangadót nyert a Pittsburgh Steelers is a Baltimore ellen. Noha a vendég Ravens Justice Hill futott TD-jével és egy mezőnygóllal az első negyedben tíz pontig jutott, ezt követően már semmit sem tudott elérni a Baltimore támadósora. Ebben nem segített a három eladott labda, melyből kettőt az irányító Lamar Jackson hozott össze.

A Pittsburgh pedig rendre pontokat termelt a labdaszerzés után. Az utolsó negyedben egy blokkolt puntnak köszönhetően két pontot szereztek (safety), majd egy touchdown mellett két mezőnygólt is elértek, így 17–10-re legyőzve a Ravenst. Jelenleg mindkét csapat három győzelemmel és két vereséggel áll.

A PITTSBURGH STEELERS EGYETLEN TD-JE


LAMAR JACKSON ELADOTT LABDÁJA


A New England Patriots újabb hatalmas pofonba szaladt bele. Azok után, hogy előző héten a Dallas Cowboys ellen 35 pontos vereséget szenvedett, ezúttal a New Orleans Saints nyert 34 ponttal. A helyzetet súlyosbítja, hogy a Patriots ezúttal hazai pályán, Bostonban kapott ki, és a Mac Jones vezette támadósor mégcsak pontot sem szerzett.

Esélyeshez méltóan, remek támadójátékkal nyert a Detroit és a Miami is. A Lions a Carolinát múlta felül 42–24-re, míg Dolphins a New York Giantset győzte le 31–16-ra.

A GIANTS EGYETLEN TD-JE IGAZÁN SZÉPRE SIKERÜLT


AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
5. FORDULÓ
Buffalo Bills–Jacksonville Jaguars 20–25
Atlanta Falcons–Houston Texans 21–19
Detroit Lions–Carolina Panthers 42–24
Indianapolis Colts–Tennessee Titans 23–16
Miami Dolphins–New York Giants 31–16
New England Patriots–New Orleans Saints 0–34
Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 17–10

KÉSŐBB
22.05:Arizona Cardinals–Cincinnati Bengals
22.05:Los Angeles Rams–Philadelphia Eagles
22.25:Denver Broncos–New York Jets
22.25:Minnesota Vikings–Kansas City Chiefs (Tv:Arena4)
Hétfő
2.20:
San Francisco 49ers–Dallas Cowboys (Tv:Arena4)
Kedd
2.15:
Las Vegas Raiders–Green Bay Packers (Tv:Arena4)

PÉNTEK HAJNALBAN JÁTSZOTTÁK
Washington Commanders–Chicago Bears 20–40

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik