NFL: Burrow lett a liga történelmének legjobban fizetett játékosa

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.08. 11:02
null
55 milliós éves fizetésért írt alá Burrow (Fotó: Twitter/Cincinnati Bengals)
A Cincinnati Bengals irányítója, Joe Burrow szerződést hosszabbított csapatával, így minden idők legjobban fizetett játékosa lett a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A 26 éves játékos ötéves szerződést írt alá Cincinnatiben összesen 275 millió dollárért, azaz évente 55 millióért, amivel Lamar Jacksont és Justin Herbertet megelőzve minden idők legjobban kereső NFL-játékosává vált. Az összegből ráadásul 219 millió dollárt garantált, ami Desaun Watson szerződése után a második legtöbb a ligában.

Kevesen gondolnák, hogy Burrow ne érdemelné meg ezt az összeget, hiszen a fiatal irányító már két főcsoportdöntőbe és egy Super Bowlba is elvezette a csapatát a mindössze három éves pályafutása alatt, amire a Bengals történelmében 1989 óta nem volt példa.

A 2020-as játkosbörzén (draft) elsőnek választott irányító egyébként a nyár elején vádlisérülést szenvedett, így rengetegen kételkedtek benne, hogy az idény első hetére már felépül, azonban ő már kijelentette, hogy egészségesnek érzi magát és ő szeretne kezdeni a vasárnapi nyitómérkőzésen.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik