NFL: nagy a káosz a liga egyik legjobb futója körül

Vágólapra másolva!
2023.08.02. 08:17
null
Jonathan Taylor a pletykák ellenére sem jelentett hátsérülést (Fotó: Imago-images)
Jonathan Taylor 2021-ben toronymagasan a legtöbb yardot futotta az NFL-ben, mégis könnyen lehet, hogy idén már nem az Indianapolis mezében láthatjuk.

 

A futók élete nem csak játék és mese. És valóban, ezt Jonathan Taylor igazolhatja, aki az észak-amerikai futball-ligában (NFL) szereplő Indianapolis Colts játékosa – egyelőre. Múlt hét végén nagy huzavona indult amiatt, mi legyen a 24 éves játékossal. Merthogy Taylor cserét kért, ami látva az Indianapolis kilátásait és közelmúltját (2022-ben 4–12–1-es mérleg), nem csoda. A futó kvalitásait jelzi, hogy ő a második leggyorsabb játékos a csapat történetében, aki megfutotta a 3000 yardot (33 mérkőzés), ennél csak Edgerrin James volt gyorsabb (30).

A helyzetet csak bonyolította az a pletyka, amely szerint Taylor hátsérülést szenvedett, vagy legalábbis ezt jelentette a csapatnak. Erre gyorsan a Twitteren válaszolt egy velős posztban: „1. Sohasem fájt a hátam. 2. Sohasem jelentettem hátsérülést a csapatnak. Nem tudom, ki a »forrás«, de találjatok újakat!”

Jim Irsay, a Colts tulajdonosa a múlt héten elismerte, nem ültek le Taylorral tárgyalni az új szerződésről, sőt informálisan sem volt semmilyen információcsere. De mivel a futójátékosok piaca egyre kisebb, a liga egyik legjobbja ezen a poszton joggal fejtette ki álláspontját arról, hogy más posztokhoz viszonyítva nem fizetik meg őket kellően.

Sok igazság van ebben, a liga legjobba fizetett running backje, Nick Chubb 10 millió dolláros garantált fizetést kap 2023-ban, ezzel mindössze az 59. legjobban fizetett játékos az NFL-ben. A futók érthetően maximalizálni akarják bevételeiket a ligában töltött időszakukban, amely rövid. Sőt, a legrövidebb minden poszt közül, ugyanis nagyjából két és fél évet tölt el egy futó átlagosan az NFL-ben, tekintettel a rengeteg ütésre, amelyet nagy sebességű sprintjeikor elszenved.

Taylor ügye mindenesetre nem oldódott meg, így a közeljövő egyik legizgalmasabb kérdése, hol folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik