Gyász: 35 évesen vízbe fulladt a New England Patriots korábbi irányítója

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 10:21
null
Ryan Mallett (1988–2023) (Fotó: Getty Images)
Harmincöt évesen elhunyt a New England Patriots, a Houston Texans és a Baltimore Ravens amerikaifutball csapatait korábban erősítő irányító, Ryan Mallett, miután kedd délután vízbe fulladt egy floridai strandon – számolt be róla az ESPN.

 

Helyi idő szerint kedd kora délután riasztották a vízimentőket egy floridai strandra, mivel a jelentések szerint számos ember nem tudott kiúszni a partra, amikor az időjárás hirtelen rosszra fordult.

A vízben rekedt személyeket bár kivitték a partra, közülük az egyik – akit később Ryan Mallettként azonosítottak – nem lélegzett, s bár kórházba szállították, ott már csak a halálát állapították meg.

Ryan Mallett egy idényt töltött a Michigan Egyetemen, mielőtt átigazolt volna az Arkansas Razorbackshez, melynél két évad alatt 7493 yardot és 62 touchdownt passzolt, 2009-ben – másodévesként – pedig megnyerte a Liberty Bowlt, s kiérdemelte az idény legértékesebb támadójátékosának járó elismerést.

Mallett ezt követően 2010-ben 3869 yardot és 32 touchdownt hozott össze 12 interception mellett, amely után 2011-ben a New England Patriots a harmadik körben választotta ki a játékosbörzén (draft).

A bostoni csapatnál Tom Brady árnyékában két év alatt csak 24 játékot töltött a pályán Mallett, aki ezt követően 2014 és 2015 között a Houston Texans, azután pedig 2017-ig a Baltimore Ravens csereirányítója volt.

Ryan Mallett 21 mérkőzésen lépett pályára az NFL-ben, s 345 passzkísérletéből 190 volt sikeres, melyekből 1835 yardot és kilenc touchdownt értek el társai, de tízszer el is adta a labdát.

Mallett Baltimore-ból való távozása után az arkansasi White Hall középiskolai csapatának edzője lett, melynél haláláig dolgozott.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik