NHL: Gretzky ott lenne Ovecskin rekorddöntésénél

MTI/B. A.MTI/B. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.04. 22:25
null
Gretzky ott lenne Ovecskin rekorddöntésénél (Fotó: Getty Images)
Wayne Gretzky szívesen jelen lenne azon a mérkőzésen, amelyen Alekszandr Ovecskin megdönti 894 gólos rekordját az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).    

Az egykori kiváló kanadai játékos az NHL honlapjának nyilatkozva nagyszerű játékosnak nevezte az orosz hokist, aki az alapszakaszban szerzett gólok tekintetében immár a második Gretzky mögött 808 találatával. Gretzky megjegyezte: arra számít, hogy a Washington Capitals támadója megdönti a csúcsát.

„Azt hiszem, már túl vagyunk azon a kérdésen, hogy meg tudja-e csinálni. A kérdés immár az, hogy mikor teszi meg, ami remek dolog a sportág szempontjából” – mondta a korábbi hokisztár, aki az 1998–1999-es szezont követően 38 évesen vonult vissza, miután összesen 20 idényt töltött el négy csapatnál, az Edmonton Oilersnél, a Los Angeles Kingsnél, a St. Louis Bluesnál és a New York Rangersnél.

Az orosz válogatottal világbajnok Ovecskin 37 éves és a 18. idényénél tart az NHL-ben. Tavaly 50 góllal zárt, míg a most zajló bajnokságban eddigi 40 meccsén, vagyis nagyjából a szezon közepéig 28-szor volt eredményes. A Capitals Stanley kupa-győztes csapatkapitányának még három idénye van vissza a szerződéséből, ez bőven elegendő lehet arra, hogy utolérje és akár le is hagyja Gretzkyt, az abszolút rekordot akár 900 gól fölé emelve.

Az interjúban Gretzky úgy fogalmazott, hogy lenyűgözi Ovecskin játéka, és hozzátette: szeretne jelen lenni az arénában, amikor az orosz túlszárnyalja teljesítményét.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik