NBA: ismét mehetnek középiskolások a draftra

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.19. 18:17
null
Illusztráció: AFP
Az Athletic információi szerint az alsó korhatárt 19-ről 18-ra viszi le az NBA, hogy középiskolások is jelentkezhessenek az NBA draftjára, és ne kelljen minimum egy évet eltölteniük az egyetemi rendszerben.

Az NBA és az NBPA (Játékosok szakszervezete) hamarosan megegyezik abban, hogy a minimum életkort 18-ra csökkentsék az NBA draftra való jelentkezéshez. Ez lesz az egyik sarkalatos pontja a következő kollektív szerződésnek (Collective Bargaining Agreement) a játékosok és a tulajdonosok között.

Az NBA történetében számos szupersztár közvetlenül a középiskolából került a ligába, például Kevin Garnett, Kobe Bryant, LeBron James, Dwight Howard, vagy Tracy McGrady. Azonban sok játékos nem állt készen a „mély vízre”, ezért 2005-ben visszaállították a korhatárt 19-re.

Azonban 2021-ben a Legfelsőbb bíróság kimondta, a játékosokat nem kötelezhetik arra, hogy egyetemre járjanak, és pénzt is kereshetnek a G-League-ben, vagy külföldön. A régi-új elképzelést nemcsak a játékosok, hanem a tulajdonosok is támogatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik