NHL: először rendeznek All Star-gálát Las Vegasban

Vágólapra másolva!
2022.02.05. 19:42
null
Jordan Kyrou lett a leggyorsabban korcsolyázó játékos (Fotó: Getty Images)
Egy év kihagyás után rendeznek ismét All Star-gálát az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), amelyben a liga négy divíziójának legjobbjai mérkőznek meg egyenes kieséses minitornán.

 

Az esemény 1947 óta íródó története során elsőként látogat Las Vegasba, ahol a T-Mobile Aréna ad otthont a szokásos ügyességi játékoknak, valamint az All Star-mérkőzéseknek. A liga még 2021 nyarán döntött arról, hogy a Vegas Golden Knights arénájába viszi a gálát a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok alatt, február 4. és 6. között.

A pénteki programban elsőként egy gyorsasági korcsolyaversenyt rendeztek – itt a jelölteknek egy kört kellett megtenniük a jégkorongpályán ütővel a kezükben –, amelyet a St. Louis Blues játékosa, Jordan Kyrou nyert meg 13.55 másodperces idővel. Ezután az egyhuzamban bemutatott legtöbb védést díjazták: a megosztott első helyet Jack Campbell, a Toronto Maple Leafs kapusa, valamint Andrej Vasziljevszkij, a Tampa Bay Lightning jégkorongozója kapta.

 

 

 

 

A két hagyományos megméretés után egy újdonság következett: a jelölteknek egy vízzel teli medencébe kellett menniük, amelyben öt sziget volt megtalálható, egy a képzeletbeli jégkorongpálya közepén. A játékosoknak innen öt külön szigeten lévő pontba kellett eljuttatniuk a korongot, a győztes pedig Zach Werenski, a Columbus Blue Jackets játékosa lett, ő teljesítette a leggyorsabban a feladatot.

 


 

 

Az újdonságot igazi klasszikus követte: a játékosok a félpályától indulva kellett, hogy minél ötletesebb, viccesebb, egyedibb módon juttassák a kapuba a korongot. A zsűri ezután 1-től 10-ig terjedő skálán értékeli a látottakat, amelyből most Alex Pietrangelót, a Vegas Golden Knights jégkorongozóját hozták ki győztesen.

A vicces pillanatok után a legerősebb lövést díjazták: Victor Hedman, a Tampa Bay Lightning játékosa közel 167 km/órás sebességgel ütötte meg a korongot, ezt a számot ő nyerte meg.

 


 

 

Las Vegasban a szerencsejáték sem maradhatott el, olyan versenyszámot is láthattak a nézők, amelyben a blackjack szabályai szerint játszottak. A résztvevőknek meghatározott számú lövésből 21-et kellett elérniük úgy, hogy a velük szemben lévő falon kifeszített francia kártyákat eltalálják. A győztes Joe Pavelski (Dallas Stars) lett.

A záró számban a célzásé volt a főszerep, a játékosoknak különböző tárgyakat kellett eltalálniuk, a legpontosabbnak Sebastian Aho (Carolina Hurricanes) bizonyult.

 


 

Az All Star-hétvége a szombati napon a divíziók közötti mérkőzésekkel folytatódik, amelyben az NHL négy divíziójának legjobbjai csapnak össze egymással 3 a 3 ellen, kétszer 10 percben. Az első találkozót a Csendes-óceáni és a Világvárosi divízió vívja 21.00 órától, a második meccs 22.00 órától a Középső és az Atlanti divízióé. A két mérkőzés győztese jut be a döntőbe, amelyben 1 millió dolláros fődíj üti a végső győztes markát.

A négy divízió válogatottjának négy kapitánya is van: a Világvárosit Claude Giroux, az Atlantit Auston Matthews, a Középsőt Joel Pavelski, míg a Csendes-óceánit Connor McDavid vezeti.

A játékosok közül Claude Giroux és Steven Stamkos már hetedik alkalommal játszhat All Star-mérkőzésen, Connor McDavid ötödik alkalommal került be a legjobbak közé. A legtöbb jégkorongozót a Vegas Golden Knights, valamint a Tampa Bay Lightning vonultatja fel, egyaránt hármat.

Az ügyességi játékok nyertesei
A leggyorsabb korcsolyázó:
Jordan Kyrou – 13.55 másodperc (St. Louis Blues)
A legtöbb védés egyhuzamban: Jack Campbell (Toronto Maple Leafs) és Andrej Vasziljevszkij (Tampa Bay Lightning)
Fountain Face-Off: Zach Werenski (Colombus Blue Jackets)
A zsűri által legszórakoztatóbbnak megítélt befejezés: Alex Pietrangelo (Vegas Golden Knights)
A legerősebb lövés: Victor Hedman (Tampa Bay Lightning)
A blackjack nyertese: Joe Pavelski (Dallas Stars)
A legpontosabb játékos: Sebastian Aho (Carolina Hurricanes)

NHL
ALL STAR-GÁLA
ELŐDÖNTŐ
21.00:
Csendes-óceáni divízió–Világvárosi divízió
22.00: Középső divízió–Atlanti divízió

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik