NHL: hosszabbításban verte meg a Carolina a címvédőt

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2021.01.29. 09:21
null
Hosszabbításban nyert a Hurricanes (Fotó: Getty Images)
A Carolina Hurricanes a hosszabbításban szerzett góllal győzte le 1–0-ra hazai pályán a címvédő Tampa Bay Lightningot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

A kiélezett találkozón 60 percen át nem bírtak a kapusokkal a csapatok, a hazaiaknál a cseh Petr Mazek, a vendégeknél az orosz Andrej Vasziljevszkij parádézott. Előbbi 32, utóbbi pedig 34 védésnél járt, amikor a ráadás második percében Jordan Staal nagyszerű passzát Martin Necas gólra váltotta.

A Hurricanes negyedik meccsén harmadik sikerét aratta ezzel a szezonban, míg a Lightning ötödik találkozóján másodszor kapott ki, ezért a vereségért viszont jár egy pont a számára.

A Carolinához hasonlóan a legutóbbi nagydöntő vesztese, a Dallas Stars is mindössze a negyedik mérkőzését tudta le csütörtökön, és mivel ismét győztesen távozott a jégről, továbbra is a liga egyedüli százszázalékos együttese. A texasiak ezúttal a Detroit Red Wingst győzték le magabiztosnak tűnő, négygólos különbséggel, a nagy előnyt viszont csak a hajrában sikerült kialakítaniuk, a Red Wings ugyanis öt perccel a vége előtt csupán egy gólra volt tőlük.

Kanadában tartja nagyszerű formáját a Montreal Canadiens, a Toronto Maple Leafs és a Vancouver Canucks is. Előbbi a Calgary Flamest verte 4–2-re és ötödik győzelmét aratta az új szezonban, illetve hetedik találkozóján sem maradt pont nélkül.

A Maple Leafs kilencedik összecsapásán hetedik sikerét érte el csütörtökön, miután kiélezett küzdelem végén 4–3-ra nyert az Edmonton Oilers otthonában. A győztes gólt Auston Matthews ütötte hat és fél perccel a vége előtt.

A Canucks sorozatban harmadszor nyert és sorozatban harmadszor az Ottawa Senators ellen, mely 37-szer lőtt kapuba, ám csak egyszer volt eredményes, míg a házigazdák négyszer is betaláltak.

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Tampa Bay Lightning 1–0 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Toronto Maple Leafs 3–4
Dallas Stars–Detroit Red Wings 7–3
Vancouver Canucks–Ottawa Senators 4–1
Colorado Avalanche–San Jose Sharks 3–0
Arizona Coyotes–Anaheim Ducks 3–2
Minnesota Wild–Los Angeles Kings 5–3
Boston Bruins–Pittsburgh Penguins 4–1
Buffalo Sabres–New York Rangers 2–3 – hosszabbítás után
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 1–3
Washington Capitals–New York Islanders 6–3
Columbus Blue Jackets
–Florida Panthers 3–2 – szétlövéssel
Montreal Canadiens–Calgary Flames 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik