NBA: háromszoros bajnok a Miaminál; center nélkül a Houston?

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.02.06. 16:11
Címkék
Csütörtökön 21 órakor zárul a cserepiac (trade) az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), és több érdekes üzletben is megállapodtak már a csapatok. Nézzük a legfontosabbakat!

A háromszoros bajnok Andre Igoudala a Memphis Grizzliestől a Miami Heathez került, egyúttal kétéves szerződéshosszabbítást írt alá – a második esztendőre a floridaiaknak csapatopciójuk lesz, amivel próbálják megőrizni a keretük flexibilitását. A 36 éves center két évre 30 millió dollárért írt alá. Az ESPN információi szerint a Miami szeretné megszerezni Danilo Gallinarit is az Oklahomától, ennek az üzletnek a részletein még dolgoznak. A csere keretein belül a Heat a 23 éves Justise Winslow-t küldi a Memphishez.Andre Igoudala a Memphis Grizzliestől a Miami Heathez került, egyúttal kétéves szerződéshosszabbítást írt alá – a második esztendőre a floridaiaknak csapatopciójuk lesz, amivel próbálják megőrizni a keretük flexibilitását. A 36 éves center két évre 30 millió dollárért írt alá. Az ESPN információi szerint a Miami szeretné megszerezni Danilo Gallinarit is az Oklahomától, ennek az üzletnek a részletein még dolgoznak. A csere keretein belül a Heat a 23 éves Justise Winslow-t küldi a Memphishez.

A Memphis egyébként a cserék mellett szerződést hosszabbított Dillon Brooksszal, aki három évre 35 millió dollárért írt alá. Brooks a jelenlegi szezonban 16.1 pontot átlagol meccsenként, a Grizzlies egyik erőssége – így már biztosan nem válik szabadügynökké a nyáron.

A Philadelphia 76ers megszerezte Alec Burkst és Glenn Robinson III-at a Golden State Warriorstól, cserébe pedig három második körös draft picket küldött.

Négy csapatot és 12 játékost érintő csereügyletről is beszámolt a tengerentúli szaksajtó. A Houston Rockets az Atlanta Hawkshoz cserélte el centereit, Clint Capelát és Nenét – utóbbit csütörtökön már ki is tette keretéből a Hawks. A Rockets a Minnesota Timberwolverstól igazolt, méghozzá Robert Covingtont és Jordan Bellt, míg a Hawkstól kapott egy 2024-es második körös picket. A harmadik érintett csapat, a Denver Nuggets a Wolvestól Keita Bates-Diopot, Shabazz Napier-t, Noah Vonleh-t szerzi meg, míg a Rocketstől Gerald Greent és egy idei első körös picket. A Wolveshoz megy Denverből Malik Beasley, Juancho Hernangomez és Jarred Vanderbilt, valamint a Hawkstól Evan Turner és egy első körös pick az idei drafton. A Hawks kiteszi keretéből a 25 millió dolláros szerződéssel rendelkező Chandler Parsonst, hogy helyet szabadítson fel.

A piac további történéseit itt követhetik nyomon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik