Kép: kinyitottak egy régi papírzacskót, milliomossá váltak!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.05. 13:09
null
A most meglelt Ty Cobb-kártyák egyike (Fotó: Professional Sports Authenticator)
Átnézték a dédnagyapa hagyatékát, és találtak hét ősrégi baseballkártyát – ezzel tulajdonképpen egyből milliomosok is lettek. Egy dél-kaliforniai családi örökségből a legértékesebb sportereklyék közül került elő néhány – adta hírül az Associated Press.

Az anonimitást kérő, és egy szerencsés „találattal” igen gazdaggá váló család tagjai kis híján kidobtak egy zacskót, amely az elhunyt dédnagyapa örökségéhez tartozott, de valamiért belenéztek – és dollármilliós értéket leltek, bár erről akkor még nem tudtak. A zacskóban hét, 1909–1911 között nyomott baseballkártya lapult, Ty Cobb nevével fémjelezve.

Az egykori baseballsztár valószínűleg saját cigarettamárka alapítását tervezte, és a dobozokhoz gyűjthető baseballkártyákat is mellékelt, amelyek hátlapján a „Ty Cobb – a cigarettadohány világának királya” felirat volt. Eddig csupán tizenöt darab került elő a kollekcióból.

Most egyszerre hét.

A kártyák eredetiségét immár hivatalosan is igazolták, így a szerencsés megtalálók elméletileg máris milliomosok – a szakértői becslés szerint a hetes kártyacsomag értéke meghaladja az egymillió amerikai dollárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik