NHL: újra nyert a Panthers, kikapott a Capitals és a Stars

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.03. 07:12
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján 12 mérkőzést rendeztek. Sorozatban a nyolcadik győzelmét könyvelhette el a New York Rangerst 3–0-ra legyőző Florida Panthers, míg a Los Angeles Kings egymás után az ötödik sikerét érte el, ezúttal a Philadelphia Flyers ellen nyert 2–1-re. A ligaelső Dallas Stars hosszabbításban szenvedett vereséget a New Jersey Devils vendégeként, míg a Keleti főcsoportot vezető Washington Capitals fordulatos meccsen, 4–4 után szétlövésben maradt alul a Columbus Blue Jackets otthonában.

A Florida Panthers 3–0-ra legyőzte a New York Rangerst, így nyolcadik mérkőzését nyerte meg zsinórban, ez pedig a leghosszabb ilyen sorozat a csapat történetében. Roberto Luongo, a Panthers kapusa 40 védést mutatott be a mérkőzésen, ez volt karrierje során a 71. találkozója, amelyet kapott gól nélkül fejezett be.

A Los Angeles Kings szoros mérkőzésen 2–1-re győzött a Philadelphia Flyers ellen, így sorozatban ötödik győzelmét aratta. A Kings az utóbbi öt mérkőzésen 20 gólt lőtt és csupán hetet kapott. Johnatan Quick, a Los Angeles kapusa 29 védéssel járult hozzá a győzelemhez, a legutóbbi öt mérkőzésen 95.4 százalékos hatékonysággal védett.

Szoros mérkőzésen, a hosszabbításban szenvedett vereséget a Dallas Stars a New Jersey Devils vendégeként. A Devils annak ellenére is győzni tudott, hogy sérülés miatt nélkülözni kényszerült legeredményesebb játékosát, Mike Cammallerit, aki ebben a szezonban 14 gólt lőtt és 21 gólpasszt is kiosztott társainak. A New Jersey kétgólos előnyt szerzett a második harmadban, amire a Dallas szintén két góllal válaszolt a harmadikban. A hosszabbítást a Devils bírta jobban, három perccel a mérkőzés vége előtt John Moore eldöntötte a mérkőzést, ez volt karrierjének negyedik győztes gólja.

Cserekapusával a pályán, a szétlövésben nyerte meg a mérkőzést a Columbus Blue Jackets a Washington Capitals ellen 5–4-re. Curtis McElhinney négy perccel a hosszabbítás vége előtt sérült meg, helyére Anton Forsberg állt be, aki remekül játszott, négy védést mutatott be a szétlövésben. A Columbus egymást után győzte le az NHL-t vezető két csapatot, a Washington Capitalst és a Dallas Starst. A Capitals a szezonban először veszített sorozatban két mérkőzést.

NHL
ALAPSZAKASZ

Buffalo Sabres–Detroit Red Wings 3–4
Edmonton Oilers
Arizona Coyotes 4–3 – szétlövéssel
Los Angeles Kings
–Philadelphia Flyers 2–1
Carolina Hurricanes–Nashville Predators 1–2 – hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets
–Washington Capitals 5–4 – szétlövéssel
Florida Panthers
–New York Rangers 3–0
New Jersey Devils
–Dallas Stars 3–2 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins
–New York Islanders 5–2
Tampa Bay Lightning
–Minnesota Wild 3–2 – szétlövéssel
Toronto Maple Leafs
–St. Louis Blues 4–1
Colorado Avalanche–Calgary Flames 0–4
San Jose Sharks–Winnipeg Jets 1–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik