NHL: három vereség után nyert az Anaheim, ismét ligaelső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.14. 06:17
Három vereség után ismét győzött az Anaheim Ducks az NHL-ben, így visszavette a vezetést. A Minnesota otthonában diadalmaskodó kaliforniai csapat 93 ponttal áll a tengerentúli profi jégkorongligában, mögötte a St. Louisnak, a Nashville-nek, a New York Rangersnek, a Montrealnak és a Tampa Baynek is 91-91 pontja van.
Az anaheimi Kacsák ismét örülhetnek, rossz hetet zártak le győzelemmel (Fotó: Reuters, archív)
Az anaheimi Kacsák ismét örülhetnek, rossz hetet zártak le győzelemmel (Fotó: Reuters, archív)

A Ducks múlt péntek óta a Pittsburghtől, a Vancouvertől és a Calgarytól is kikapott, St. Paulban viszont kevés gólos, szoros mérkőzést nyert meg, ami tökéletes élmény lehet ahhoz, hogy végleg kihúzza a gödörből a csapatot.

 

„Nagyon fontos volt, hogy blokkoljuk az ellenfél lövéseit, így lehet megnyerni az ilyen szoros meccseket most és a rájátszásban is" – mondta Francois Beauchemin, aki együttese első találatát szerezte.

 

Zach Parise egyenlítése után Jakob Silfverberg szerezte az Anaheim győztes gólját, míg John Gibson 32 Wild-lövést hárított. A legfontosabb védéseit az utolsó másfél percben mutatta be, amikor a hazaiak kapusukat lehozva rohamoztak.

 

Az Anaheim 35 olyan meccset játszott ebben a szezonban, amelyen egy gól volt a különbség, a rendes játékidőben egyet vesztett el, hetet hosszabbításban vagy szétlövéssel, ám 27-et megnyert közülük – immár a harmadikat a Minnesota ellen.

 

NHL, ALAPSZAKASZ

Columbus Blue Jackets–Edmonton Oilers 5–4 – szétlövéssel

New York Islanders–Ottawa Senators 1–2

Washington Capitals–Dallas Stars 2–4

Calgary Flames–Toronto Maple Leafs 6–3

Minnesota Wild–Anaheim Ducks 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik