NHL: szenved a Buffalo, az élen a Canadienst legyőző Tampa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.07. 07:33
null
Az élen a Canadienst legyőző Tampa (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában összesen tíz találkozót rendeztek a legutóbbi játéknapon. A Tampa Bay Lightning a Montreal Canadiens legyőzésével a Keleti konferencia élére állít, míg a New Jersey Devils az 1000. pontját szerző Patrik Elias vezetésével 4–1-re legyőzte a Buffalo Sabrest, amely ezzel sorozatban ötödik vereségét szenvedte el.

A Tampa megállíthatatlan. A Lightning szerda hajnalban begyűjtötte szezonbeli 26. sikerét, méghozzá a rivális Montreal ellen, így megelőzve az eddig élen álló kanadai együttest a Keleti konferenciában.

Patrik Eliás bombaformában
korcsolyázott ki a jégre, és a szenvedő Buffalo ellen egy gólig, valamint két asszisztig jutva megszerezte 1000. pontját a ligában. Nem lehetett kérdés, a cseh lett a meccs embere.

A Coloradónál újra Szemjon Varlamov volt a megmentő, az orosz kapus 54 védésével gól nélkül tartotta a Chicago Blackhawkst, amely a kétgólos vereséggel visszacsúszott a Nyugati konferencia harmadik helyére.

Marc-Edouard Vlasic, a San Jose Sharks védője lassan pozíciót válthat, a kanadai a Minnesota elleni találkozón is betalált a hosszabbításban, így szállítva az újabb sikert a Cápáknak.

A St. Louis Blues nem kegyelmezett,
és egy váratlanul sima találkozón 6–0-ra legyőzte az Arizona Coyotest. A találkozó legjobbja a négy gólig jutó David Backes lett.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Buffalo Sabres 4–1
Philadelphia Flyers–Ottawa Senators 2–1 – szétlövéssel
Montreal Canadiens–Tampa Bay Lightning 2–4
Minnesota Wild–San Jose Sharks 3–4 – h.u.
Nashville Predators–Carolina Hurricanes 3–2
Chicago Blackhawks–Colorado Avalanche 0–2
Dallas Stars–Columbus Blue Jackets 2–4
Arizona Coyotes–St.Louis Blues 0–6
Edmonton Oilers–Detroit Red Wings 2–4
Vancouver Canucks–New York Islanders 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik