NHL: a Ducksnak megint nem volt mázlija, a Tampa Bay tarol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.10. 06:56
null
Ben Bishop kapuját nem lehetett bevenni a szétlövés során (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Nyugati főcsoport éllovasa, az Anaheim Ducks sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el. Ahogy a New York Islanderstől és az Arizonától, úgy a Vancouvertől is a túlórában – ezúttal a szétlövésben – kaptak ki a Kacsák. A Keleti első Tampa Bay Lightning a Detroit Red Wings legyőzésének köszönhetően zsinórban a hatodik győzelmét aratta.

 

A játéknap rangadóján az Anaheim saját közönsége előtt szétlövésben kikapott a Vancouvertől. A Ducks sorozatban a harmadik mérkőzését veszítette el, de ezeken a találkozókon rendre a rendes játékidőt követően, a hosszabbításban vagy a szétlövésben szenvedett vereséget. A rávezetések során csak a Canucks játékosa, Nick Bonino talált a kapuba, aki a meccsen asszisztot jegyzett. Veresége ellenére az Anaheim még mindig vezeti a Nyugati főcsoportot.

Bár leadta 3–1-es előnyét, szétlövésben végül megverte a Detroitot a Tampa Bay, amely sorozatban a hatodik győzelmét aratta. A Lightning sikeréhez két góllal járult hozzá Steven Stamkos, aki tíz találatával a góllövőlista harmadik helyén áll. A Red Wingsnél lágyéksérülés miatt hiányzott az orosz klasszis, Pavel Dacjuk.

A Chicago az első harmadban bő két és fél perc leforgása alatt háromgólos előnyre tett szert a San Joséval szemben, ám a Sharks Joe Pavelski duplájával felzárkózott 3–2-re. A harmadik harmadban azonban a Blackhawks akarata érvényesült, a 2013-as Stanley-kupa-győztes a hajrában visszaállította a korábban kialakított különbséget.

Az Ottawa hazai jégen első rendes játékidőbeli vereségét szenvedte el, ugyanis hiába vezetett 3–2-re a Toronto ellen, 5–3-ra kikapott.

NHL, ALAPSZAKASZ
Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 3–4 – szétlövés után
New York Rangers–Edmonton Oilers 1–3
Ottawa Senators–Toronto Maple Leafs 3–5
Chicago Blackhawks–San Jose Sharks 5–2
Anaheim Ducks–Vancouver Canucks 1–2 – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik