NHL: gödörben az Anaheim, öt gólig jutott a Pittsburgh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.06. 07:30
null
Sidney Crosby rendszeresen borsot tör a Buffalo védőinek orra alá (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Keleti főcsoport listavezetője, a Pittsburgh Penguins magabiztos győzelmet aratott a ligautolsó Buffalo Sabres otthonában, míg a nyugati éllovas Anaheim Ducks sorozatban harmadszor kapott ki hazai pályán, ezúttal a címvédő Chicago Blackhawkstól. A San Jose túlórában győzte le a Dallast.

 

A játéknap rangadóján a címvédő Chicago Blackhawks a 29 védést bemutató Corey Crawford, valamint a gólig és gólpasszig jutó Marián Hossa vezérletével 2–0-ra legyőzte az Anaheim Ducksot, amely sorozatban harmadik hazai vereségét szenvedte el, ráadásul a szóban forgó találkozók közül kettőn szerzett gól nélkül maradt.

A Buffalo nem bír Sidney Crosbyval, a Pittsburgh Penguins csapatkapitányával, aki egymást követő 17. meccsén is elért legalább egy pontot a Sabres ellen. A kanadai válogatott hokis ezúttal gólig és asszisztig jutott, de pályafutása során már 37 ponttal szomorította a Buffalo-híveket.

A Pittsburghnek egyébként ez volt a 40. sikere az idényben, és ezt az 57. találkozóján érte el, ami új klubcsúcs. A régi rekord 65 mérkőzésen begyűjtött 40 diadal volt az 1995–1996-os szezonban.

A Buffalo már nem büszkélkedhet hasonlóan szép eredményekkel: az utolsó nyolc hazai fellépésén nem nyert. Ennél csak egyszer volt rosszabb sorozata, amikor is a mostani évadot kilenc nyeretlen hazai meccsel kezdte.

A San Jose hosszabbításos sikerét a gólt és gólpasszt jegyző Martin Havlát szállította a Dallas Stars ellen – igaz, csapata már hét meccs óta nyeretlen a rendes játékidőben, de ez most aligha foglalkoztatja a Sharks-szimpatizánsokat.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Pittsburgh Penguins 1–5
Anaheim Ducks–Chicago Blackhawks 0–2
San Jose Sharks–Dallas Stars 2–1 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik