NHL: Pittsburgh, Chicago, Anaheim - nincs megállás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.04. 06:44
Sidney Crosby egy góllal és két gólpasszal segítette a Pittsburgh Penguinst zsinórban 11. hazai győzelméhez az NHL-ben: a legutóbbi áldozat a New York Rangers volt, amely 5–2-re kapott ki a Consol Energy Centerben, ahol Jevgenyij Malkin még mindig nem állhatott a Pingvinek edzői stábjának rendelkezésére. A Pittsburgh továbbra is a Keleti főcsoport élén áll, míg nyugaton a Chicago és az Anaheim vezet – mindkét csapat nyert a legutóbbi játéknapon.

A Chicago Patrick Sharp mesterhármasával nyert a New Jersey ellen (Fotó: Reuters)
A Chicago Patrick Sharp mesterhármasával nyert a New Jersey ellen (Fotó: Reuters)

Továbbra is sérülések tizedelik a Pittsburgh Penguinst, de Malkin, valamint a Chris Lertang,Paul Martin duó nélkül is sikerült 5–2-re elgyőzni a New York Rangerst. Dan Blysma vezetőedző szinte meccsről meccsre kénytelen változtatni a sorain, amelyek ontják a gólokat, és az edzőt 231. Penguins-sikeréhez segítették, így a szakembernek már csak egy diadal kell a klubrekordot tartó Eddie Johnson utoléréséhez.

„Tudtunk, hogy lesz olyan időszak, amikor rendszeresen változnak a kombinációk a támadó sorokban,de az elmúlt évek sérülései után hozzá is szokott a csapat" – mondta az idei 23. gólját megszerző Crosby, aki maga is kihagyta az előző szezon nagy részét.

Az Anaheim továbbra is veretlen hazai pályán a rendes játékidőben, a 18. meccsén is pontot szerzett kaliforniai otthonában. Az Edmonton elleni meccs hőse Ben Lovejoy volt, a karrierje előző 170 NHL-meccsén öt gólt szerző játékos, aki nemrég lett apa, először duplázott a profi ligában.

„Ha ilyen hatással van rám egy újszülött, babagyárat indítunk a feleségemmel" – viccelődött a védő a meccs után.

NHL, ALAPSZAKASZ

New Jersey Devils–Chicago Blackhawks 3–5

Pittsburgh Penguins–New York Rangers 5–2

Calgary Flames–Tampa Bay Lightning 0–2

Anaheim Ducks–Edmonton Oilers 5–2


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik