NHL: nem totyogva menetelnek a Kacsák és a Pingvinek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.22. 06:52
null
Az Anaheim már nyolc meccs óta verhetetlen – pedig 40 perc után úgy tűnt, az Islanders elkaphatja (Fotó: Reuters)
Az Anaheim felülmúlta a New York Islanderst, ezzel nyolc mérkőzés óta tart a győzelmi szériája. Nincs nagyon lemaradva tőle a Pittsburgh, amely a Calgary ellen zsinórban a hetedik diadalát aratta az NHL-ben. A Los Angeles a Coloradót verte meg – a sérült Jonathan Quicket helyettesítő Martin Jones karrierje nyolcadik meccsért is megnyerte, amire előtte csak egy kapus volt képes az észak-amerikai profiligában. A Columbus Philadelphia elleni sikere vezéráldozatot követelt: Marián Gáborík kulcscsonttörést szenvedett.

A New York Islanders 3–1-re vezetett az Anaheim elleni meccs utolsó harmada előtt, de a kaliforniaiak első gólját szerző Ryan Getzlaf hamar betalált a záró húsz percben, majd Mathieu Perreault az egyenlítő találata után gólpasszt adott Kyle Palmierinek, s a végén üres kapus góllal zárta le a találkozót.

„Nem volt pánik az öltözőben a második szünetben, azt beszéltük meg, hogy folytatjuk a játékot, amelyet addig játszottunk, úgyis jönni fognak a gólok. Igazunk lett" – mondta Bruce Boudreau, a Ducks vezetőedzője a találkozó után.

Az Anaheim sorozatban nyolcadik győzelmével 57 pontos lett, és megelőzte a Chicagót (56) a liga élén, de nincs sokkal elmaradva tőlük a keleti első Pittsburgh (55) sem. Ráadásul a Penguins is remek szériát épít, a Calgary zsinórban a hetedik sikerének áldozata lett.

Az sem rossz hír, hogy Jevgenyij Malkin már ismét korcsolyázik, és talán még az idén visszatérhet, akárcsak két nagyon fontos védő, az agyrázkódás miatt mellőzött Brooks Orpik és a bokatöréséből felépült Rob Scuderi.

A Los Angelesbe is hamarosan visszatérhet egy ász, de Jonathan Quick hiányát egyáltalán nem érezték meg Kaliforniában, a kapust helyettesítő újonc Martin Jones ugyanis eddig hibátlan, karrierje első nyolc NHL-meccsén győzött, amivel beállította a philadelphiai Bob Froese 1982–1983-as idényben elért rekordját – a megdöntésére keddre virradóra a Dallas ellen lesz lehetősége.

NHL, ALAPSZAKASZ
Pittsburgh Penguins–Calgary Flames 4–3
Ottawa Senators–Phoenix Coyotes 3–4 – hosszabbítás után
Los Angeles Kings–Colorado Avalanche 3–2 – szétlövéssel
Boston Bruins–Buffalo Sabres 4–1
Toronto Maple Leafs–Detroit Red Wings 4–5 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning–Carolina Hurricanes 3–2 – hosszabbítás után
New York Islanders–Anaheim Ducks 3–5
Washington Capitals–New Jersey Devils 4–5 – hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets–Philadelphia Flyers 6–3
Nashville Predators–Montreal Canadiens 3–4 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–St. Louis Blues 0–6
San Jose Sharks–Dallas Stars 3–2 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik