NHL: Jágr lehagyta Yzermant, mindjárt elkapja Messier-t

Vágólapra másolva!
2013.12.19. 07:11
null
Villan a legendás 68-as keze, kapuban a 693. gól (Fotó: Action Images)
Mindössze két mérkőzést játszottak közép-európai idő szerint csütörtök hajnalban az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszában: a New Jersey Devils alaposan elkalapálta az Ottawa Senatorst, míg a keleti parti presztízscsatában a Pittsburgh Penguins szétlövés után győzte le a New York Rangerst.

A New Jersey sima sikerét (és ezt követően azonnali ottawai csapatértekezletet) hozó Devils–Senators mérkőzésen az NJ harmadik gólját emberelőnyből Jaromír Jágr szerezte – a minden idők legjobb csatárai között számon tartott veterán cseh játékos a góljával lehagyta az NHL örök-góllövőlistáján Steve Yzermant, és 693 találatával feljött a rangsor nyolcadik helyére. Hamarosan pedig hetedik lehet, hisz Mark Messier csak egy góllal van előtte – ha Messier-t is megelőzi, akkor már nagyobb ugrás jön, hisz a hatodik Mike Gartner már a hétszáz gólosok klubjába tartozik 708 találattal. Ha ez nem adna elég okot az ünneplésre, van másik: Jágré volt a mérkőzés győztes gólja, s ezzel – a 122., meccset eldöntő találatával – pedig lehagyta az örökranglista élén Gordie Howe-ot.

A másik összecsapáson a szétlövésig gyűrte egymást a Penguins és a Rangers, végül a Pittsburgh örülhetett – kilenc kihagyott próbálkozás után Brandon Sutter megőrizte a hidegvérét, és betalált. Marc-André Fleury az összes Rangers-kísérletet fogta a szétlövésben! Ez a sérülések miatt megfogyatkozott Pittsburgh sorozatban aratott hatodik győzelme.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Ottawa Senators 5–2
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 3–4 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik