NHL: a San Jose véget vetett az Anaheim pazar sorozatának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.30. 07:46
null
James Nealre nem volt ellenszere a Columbus védelmének (Fotó: Action Images)
Tíz mérkőzést rendeztek az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A San Jose Sharks véget vetett a Nyugati főcsoport éllovasa, az Anaheim Ducks tízmeccses győzelmi szériájának, míg a Keleti konferenciában listavezető Pittsburgh 5–3-ra nyert a Columbus Blue Jackets vendégeként – a Penguins győzelméhez James Neal három góllal és két assziszttal járult hozzá. A New York Islanders háromgólos hátrányt ledolgozva győzte le a sorozatban ötödik vereségét elszenvedő Minnesotát.

 

A San Josétólelszenvedett vereséggel kezdte és ugyanígy zárta 2013 decemberét az Anaheim Ducks. A legutóbbi tíz meccsüket megnyerő „kacsák” már bő tíz perc elteltével kétgólos hátrányban voltak a „cápák” otthonában, végül 3–1-es vereséget szenvedtek. Az Anaheimet vigasztalhatja, hogy hamarosan ismét megkísérelheti legyőzni a sorozatban negyedik találkozóját megnyerő San Josét, hiszen – magyar idő szerint – január elsején ismét összecsapnak a felek.

Továbbra is a Keleti főcsoport listavezetőjéhez méltó módon szerepel a Pittsburgh Penguins, amely ezúttal a Columbus Blue Jacketset fektette két vállra. A mesterhármasig, valamint két asszisztig jutó James Neal vezette „pingvinek” a legutóbbi 16 meccsükön 14 győzelmet és két vereséget könyvelhettek el.

Bravúros győzelmet aratott a Minnesota Wild otthonában a New York Islanders, amely azok után, hogy sorozatban tíz mérkőzést bukott el idegenben, a legutóbbi öt találkozójából már a negyediket nyerte meg. Az Islanders győzelmének értékét növeli, hogy a Minnesota vendégeként 0–3-ról fordította a maga javára a meccset – köszönhetően többek között a két gólt és egy gólpasszt jegyző Kyle Okposónak.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres
–Washington Capitals 2–1 – szétlövéssel
Florida Panthers–Montreal Canadiens 4–1
Columbus Blue Jackets–Pittsburgh Penguins 3–5
Dallas Stars–St. Louis Blues 2–3 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–New York Rangers 3–4
Toronto Maple Leafs–Carolina Hurricanes 5–2
Calgary Flames–Vancouver Canucks 0–2
Colorado Avalanche–Winnipeg Jets 1–2 – h.u.
Minnesota Wild–New York Islanders 4–5
San Jose Sharks–Anaheim Ducks 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik