NHL: bukott a ligaelső, Ovecskinék 1-3-ról nyertek Detroitban

Vágólapra másolva!
2013.11.16. 07:03
null
A bostoni Tuukka Rask és az ottawai Clarke MacArthur üdvözli egymást (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján igazi nagyüzemet tartottak a csapatok, hiszen tíz meccset is rendeztek. A góltermésre sem lehet panasz, a 0–2-es Devils–Kings összecsapást leszámítva a többi találkozón legalább négy találat született. A jelenleg ligaelső Anaheim szétlövéssel vereséget szenvedett a Carolina vendégeként, míg a nap talán legjobb meccsén a Detroit otthon a kétgólos Johan Franzen vezérletével már 3–1-re is vezetett a Washington ellen, végül azonban mégis Alekszandr Ovecskinék győztek (az orosz klasszis egy gólt szerzett) szétlövéssel.

Két napja Terry Pegula, a Buffalo elnöke Ron Rolston vezetőedzőt és Darcy Regier általános igazgatót is kirúgta. Az edzői feladatokkal megbízott Ted Nolan az első mérkőzésén 3–1-es győzelemnek örülhetett a Toronto ellen.

A kétgólos hátrányból felálló Washington detroiti győzelméhez kellett Michael Latta gólja is, aki először volt eredményes az NHL-ben. A szétlövés során csak Nicklas Bäckström talált be.

A Los Angeles először látogatott a New Jerseyhez azóta, hogy 2012-ben megnyerte a Devils ellenében a Stanley-kupát. Ezúttal is a Kings játékosai örülhettek, hiszen 2–0-ra diadalmaskodtak.

A Pittsburgh a Nashville legyőzésével három mérkőzésen át tartó vesszőfutásának vetett véget, James Neal és Brandon Sutter egyaránt gólt és gólpasszt jegyzett a Penguinsben.

Úgy tűnt, a Boston sorozatban 12. alkalommal is megveri idegenben az Ottawát, ám a kanadai csapat Jason Spezza, Jared Cowen és Bobby Ryan utolsó harmadbeli góljával 4–2-re fordított.

A Minnesota a Florida elleni 3–2-es sikerével már 20 pontot gyűjtött hazai pályán, amivel első a ligában ezen a téren.

A Carolina, a Winnipeg és a Montreal is 3–2-re nyert szétlövés után, a győztes találat sorrendben Chris Terry, Bryan Little és David Desharnais nevéhez fűződött.

Sorozatban hatodszor szenvedett vereséget az Edmonton – ezúttal a San Joséval szemben –, ezzel a liga utolsó helyére csúszott vissza.

NHL, ALAPSZAKASZ

Buffalo Sabres–Toronto Maple Leafs 3–1
Carolina Hurricanes
–Anaheim Ducks 3–2szétlövéssel
Columbus Blue Jackets–Montreal Canadiens 2–3 – szétlövéssel
New Jersey Devils–Los Angeles Kings 0–2
Pittsburgh Penguins
–Nashville Predators 4–1
Detroit Red Wings–Washington Capitals 3–4 – szétlövéssel
Ottawa Senators
–Boston Bruins 4–2
Minnesota Wild
–Florida Panthers 3–2
Winnipeg Jets
–Philadelphia Flyers 3–2 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–San Jose Sharks 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik