NHL: fergeteges hajrával védte meg sorozatát a Pittsburgh

Vágólapra másolva!
2013.03.15. 07:48
null
Pascal Dupuis (9) eme akciójából nem lett Penguins-gól, másik kettőből igen (Fotó: Action Images)
A Pittsburgh Penguins sorozatban hetedszer, az Anaheim Ducks egyvégtében ötödször nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszában, és ha csupán szétlövésben is, de a ligaelső Chicago Blackhawks a legutóbbi játéknapon ugyancsak újra a győzelmi ösvényre lépett.

 

Nyolc perccel a torontói meccs vége előtt a Maple Leafs még vezetett a Pittsburgh ellen, csakhogy az addig harmatos támadójátékot produkáló vendégek kihasználták a védelmi megingásokat, és Pascal Dupuis duplájával fordítottak. Craig Adams üres kapus góllal tette biztossá, hogy meglesz sorozatban a hetedik Pingvin-diadal is.

A nemrégiben 24 mérkőzéses pontszerző rekordot felállító Chicago két vereséggel a háta mögött érkezett Columbusba, ahol egy jó passzban lévő – a megelőző nyolc meccse mindegyikén legalább egy pontot szerző – Blue Jackets várt rá. A két csapat remek csatát vívott, a gólok azonban alig csordogáltak, tekintve, hogy a chicagói Corey Crawford (29 védés) és a columbusi Szergej Bobrovszkij (39 védés) kiválóan őrizte a kapuját. A mérkőzés a szétlövésben dőlt el, az egyetlen gólszerző Patrick Kane volt – neki Johnny Oduya második harmadbeli vezető találatában is voltak érdemei.

Ugyancsak 1–1-et követő szétlövésben gyűjtötte be zsinórban ötödik sikerét az Anaheim. Az eltiltását töltő Corey Perryt nélkülöző Kacsák Andrew Cogliano második harmad elért góljával válaszolták meg a dallasi Ray Whitney vezető találatát, majd a szétlövésben Bobby Ryan és Ryan Getzlaf révén nyertek. Jonas Hiller kapusnak mozgalmas estéje volt, 33 védése kellett ahhoz, hogy felülkerekedjenek.

Patrice Bergeron két góllal, Tuukka Rask 29 védéssel járult hozzá a Boston újabb győzelméhez, míg a szintén nyerő Minnesotában Mikko Koivu két gólt ütött, Ryan Suter három asszisztot jegyzett (szezoncsúcs), Zach Parise kettőt.

A St. Louis Chris Stewart duplájára alapozva gyűrte le a Phoenixet, ugyancsak duplázott Logan Couture a presztízsmeccset nyerő – és négyes kudarcszériát záró – San Joséban, míg a vancouveri gólesőben senkinek sem sikerült egynél többször a kapuba találnia (tizenegy gól, tizenegy gólszerző). Andrew Ebbett és Jannik Hansen két-két assziszttal egészítette ki az egy-egy gólját a Nashville-t 7–4-re elintéző Canucksban.

NHL, ALAPSZAKASZ, 53. JÁTÉKNAP
Toronto Maple Leafs–Pittsburgh Penguins 1–3 (0–0, 1–0, 0–3)
Columbus Blue Jackets–Chicago Blackhawks 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – szétlövés után
Boston Bruins–Florida Panthers 4–1 (2–0, 0–1, 2–0)
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 2–3 (2–0, 0–1, 0–2)
Tampa Bay Lightning–New York Islanders 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
Winnipeg Jets–New York Rangers 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)
St. Louis Blues–Phoenix Coyotes 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 5–3 (1–1, 3–1, 1–1)
Dallas Stars–Anaheim Ducks 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–1) – szétlövés után
Vancouver Canucks–Nashville Predators 7–4 (3–1, 2–1, 2–2)
San Jose Sharks–Los Angeles Kings 4–3 (1–0, 2–1, 1–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik