Kobe Bryant és Deron Williams elképesztő estéje

Vágólapra másolva!
2013.03.09. 10:09
null
Kobe Bryant újra szárnyalt (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában 12 mérkőzést rendeztek meg mára virradóra, s az érdekesen alakuló pozicionálás mellett két egészen egyedi egyéni produkció is reflektorfénybe került. Deron Williams 9 triplát dobott az első félidőben, amivel a vonatkozó NBA-rekordot is megdöntötte, végül 11 értékesített hármasával a valaha volt harmadik legjobbnak számít egy összecsapáson belül. Kobe Bryant pedig megint nem hagyta kikapni a Lakerst, mely a veterán ász 41 pontos, 12 gólpasszos performansza után már pozitív mérleget tudhat magáénak. Nem mellesleg Bryant egészen hihetetlen dobásokat értékesítve mentette hosszabbításra a Toronto elleni derbit, majd megnyerte a meccset a Los Angeles-ieknek. Ha már túlóra, akkor a Boston is csak az extra periódusban gyűrte le az Atlantát, mellyel már azonos mérleget birtokol, a Chicago pedig Marco Belinelli győztes triplájával fektette két vállra a Utah-t, mely már csak alig vezet a Lakers előtt nyugaton. Nézzük, mi történt még ezen a játéknapon!

Charlotte Bobcats–Oklahoma City Thunder 94–116

Ha voltak ma "előre leosztott kártyák", akkor ennek a derbinek a két résztvevője tudhatta leginkább, mi vár ezen az estén rá. A 19 pontos, 7 gólpasszt kiosztó Kevin Duranten kívül hét másik OKC-játékos is eljutott legalább 8 egységig, a tavalyi finalista pedig könnyedén diadalmaskodott a ligautolsó otthonában.

A Bobcats legjobb dobói: Henderson 21, B. Gordon 19, Adrien 12
A Thunder legjobb dobói: Durant 19, Fisher, Sefolosha 13-13


Orlando Magic–Indiana Pacers 86–115

Paul George 25 dobott ponttal és hasznos játékkal feledtette Danny Granger hiányát a vendégeknél, s a vereség után érkező Pacers egy pillanatnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy ki nyeri ezt a találkozót. A Hedo Turkoglut és Big Baby Davist nélkülöző Orlando a tankolás jegyében ma sem volt hajlandó védekezni, így nem meglepő a különbség és a hazai pályán kapott 115 pont sem.

A Magic legjobb dobói: Afflalo 19, Vucsevics, Udrih 12-12
A Pacers legjobb dobói: George 25, T. Hansbrough 18, Augustin 14


Brooklyn Nets–Washington Wizards 95–78

Deron Williams előbb dobott 4(!) triplát, majd csak utána kezdte meg a pontgyártást a Wizards, mely az első félidőben csapatként sem tudta túldobni az NBA-rekordot jelentő 9 hármast értékesítő, s két negyed után már 33 egységnél tartó brooklyni irányítót, itt pedig már el is dőlt a csata érdemi része. Az első 7 tripladobását kivétel nélkül bedobó Williams végül 11 értékesített távolinál és szezoncsúcsot jelentő 42 pontnál állt meg, előbbinél csak ketten tudtak eddig jobbat a liga történelme során. A Nets másik mai hőse Reggie Evans volt, aki 24 lepattanót szedett össze, ami számára karrierrekord.

A Nets legjobb dobói: Deron Williams 42, B. Lopez, R. Evans 11-11
A Wizards legjobb dobói: Wall 16, Nené, Seraphin 11-11


Detroit Pistons–Dallas Mavericks 99–102

A 22-őt szóró OJ Mayo mellett hét további dallasi kosaras tett be a közösbe minimum 9 pontot, a hajrában pedig hiába próbálkozhatott többször is Charlie Villanueva, nem sikerült egalizálnia, így értékes idegenbeli győzelmet aratott a playofftól még mindig nagyon messze álló Mavericks. A hazaiaknál egy 14 pontos, 10 lepattanós dupla duplával tért vissza Greg Monroe, de ő sem tudott segíteni az idén abszolút csalódást keltő Detroiton.

A Pistons legjobb dobói: Knight 21, Monroe, Middleton 14-14
A Mavericks legjobb dobói: Mayo 22, B. Wright 14, M. James, Nowitzki 12-12


Cleveland Cavaliers–Memphis Grizzlies 92–103

A majd két hónapja egymással egy cserét is lebonyolító Cavaliers, Grizzlies páros a vártnak megfelelően jó kis mérkőzést játszott ezen az estén, de a visszatérő Dion Waiterst is bevető clevelandiek nem tudták végül kihasználni Zach Randolph hiányzását. A 22 pontos Marc Gasol, valamint a 17-et dobó, 11 gólpasszt kiosztó, s 5 labdát szerző Mike Conley szépen vitték hátukon a nyugati élgárdát és újabb győzelmet ünnepelhettek társaikkal egyetemben.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 24, Miles 13, Gee 12
A Grizzlies legjobb dobói: M. Gasol 22, Conley, Bayless 17-17


Boston Celtics–Atlanta Hawks 107–102 – hosszabbítás után
Josh Smith ugyan 32 ponttal, 8 lepattanóval és 9 gólpasszal szépen megtöltötte a statisztikai rovatokat, de nagyban hozzájárult a Hawks mai vereségéhez, ugyanis hiába jött fel csapata a hajrában 10 pontról, nagyon rossz vállalássokkal, eladott labdákkal adta meg a lehetőséget a Bostonnak a hosszabbításra, s ott már célba is ért a 27 pontos, 7 lepattanós, 7 gólpassz Paul Pierce fémjelezte házigazda. A Rajon Rondo kiválása óta 14-4-es mutatót magánénak tudó Celtics a túlórában Jason Terry és az említett Pierce extra találataira alapozva hajrázta le az Atlantát, s már a mai ellenfeléhez hasonló mérleget birtokolva szépen jön fel a táblázaton.

A Celtics legjobb dobói: Pierce 27. Terry 19, Garnett 17
A Hawks legjobb dobói: Josh Smith 32, J. Teague 26, Horford 22


Miami Heat–Philadelphia 76ers 102–93

Megvan sorozatban a 17. győzelem is a Miaminak, tehát tovább javult a floridai franchise rekord, sőt, a San Antonio vereségének köszönhetően a ligaelsőség is a bajnokot illeti meg jelenleg. LeBron James 25 ponttal, 10 lepattanóval és 5 gólpasszal vitte hátán a hazaiakat, a 25-öt szóró, s nagyon hatékonyan játszó Thad Young pedig ideig-óráig meccsben tartotta a Philadelphiát, de a negyedik etapra elfogyott a szufla a Collins-tanítványoknál.

A Heat legjobb dobói: L. James 25, Wade 22, Bosh 16
A 76ers legjobb dobói: T. Young 25, D. Wright 14, Hawes 13


Chicago Bulls–Utah Jazz 89–88

Bizonyos értelemben a nap legfontosabb mérkőzését játszotta egymással a Rose, Hamilton, Hinrich, Gibson négyesfogat nélkül felálló Bulls és az Al Jeffersont mára már visszakapó Jazz, hiszen ennek a találkozónak az eredménye mindkét főcsoportban nagyban meghatározta a lehetséges mozgolódásokat. A Chicagót megint Marco Belinelli mentette meg, a 22-őt szóró olasz kisember triplájával átvette a vezetést 5 szekundummal a lefújás előtt a Thibodeau-legénység, majd a gyengén játszó Hayward elrontott tempója után kiderült, hogy ez volt a győztes találat, így a Utah már csak fél meccsnyire vezet a Lakers előtt a rájátszásért folytatott küzdelemben.

A Bulls legjobb dobói: Belinelli, Boozer 22-22, N. Robinson 14
A Jazz legjobb dobói: Al Jefferson 23, Ma. Williams 14, Favors 11


San Antonio Spurs–Portland Trail Blazers 106–136

A játéknap legérthetetlenebb végeredménye San Antonióban született meg, ahol több mint 22 éve nem kapott ennyi pontot a Spurs. Az év újonca cím várományos Damian Lillard 35 ponttal és 9 gólpasszal használta ki Tony Parker távollétét, a Portland pedig egy relatíve szorosan alakuló derbi utolsó negyedében 46(!) pontot termelt! A vendégeknél a 23 pontos, 11 lepattanós dupla duplát szállító JJ Hicksont, valamint a 26-ot szóró LaMarcus Aldrdige-ot is érdemes kiemelni, de az egyre inkább hatékony csereember, Eric Maynor is hozzájárult egy 20 pontos produkcióval ehhez a meglepő portlandi diadalhoz, ami után a San Antonio átadta a ligaelsőséget a Miaminak.

A Spurs legjobb dobói: Duncan 18, Ginóbili, K. Leonard 16-16
A Blazers legjobb dobói: Lillard 35, Aldridge 26, Hickson 23


Sacramento Kings–Phoenix Suns 121–112

A játéknap leginkább tét nélküli összecsapásán legalább a nézők jól szórakozhattak, hiszen rengeteg pont született Sacramentóban, ahol a 27 pontos, 5 labdát is szerző Isaiah Thomas és társai könnyedén gyűrték le a Sunst. A Phoenix egy érdekes NBA-rekorddal lett gazdagabb, hiszen Markieff és Marcus Morris személyében az első olyan ikerpárt adta a ligának az arizonai alakulat, akik egyszerre voltak kezdők ugyanazon a mérkőzésen, csapattársként. A Hunter-legénység vezére egyébként ezen az estén is Goran Dragic volt, aki 17 ponttal, 16 gólpasszal és 5 labdaszerzéssel zárt, ám védekezésben annyira gyengék voltak a társak, hogy nem lehetett bravúrközelben a Suns.

A Kings legjobb dobói: I. Thomas 27, T. Evans 25, M. Thornton 23
A Suns legjobb dobói: Beasley 24, W. Johnson 19, Dragic 17


Los Angeles Lakers–Toronto Raptors 118–116 – hosszabbítás után

Kobe Bryant (41 pont, 12 gólpassz) emberfeletti teljesítménye (írjuk ezt a 9 eladott labda ellenére) kellett ahhoz, hogy a meccset magának nagyon nehézzé tevő Lakers hosszú hónapok óta először tudjon pozitív tartományba érni. A 28-at szóró DeMar DeRozan húzta kanadai alakulat kis híján másodszor is legyőzte a szezonban a Los Angeles-ieket, de Bryant elképesztő tripláival visszajött a negyedik negyedet még 10 egységnyi hátránnyal kezdő LAL, majd a hosszabbításban szintén a hazaiak ásza lendítette át az újabb holtponton a D'Antoni-legénységet, bár Steve Nash két remekbe szabott hármasa is nagyon kellett az aranysárga-lilák diadalához. A Raptors így is megmenthette volna a derbit, ha Rudy Gay beveri a tempót., de hibázott a gyengébb napot kifogó bedobó.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 41, D. Howard 24, Nash 22
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 28, A. Anderson, Gay 17-17


Golden State Warriors–Houston Rockets 88–94

Az elején úgy festett, vissza tud vágni a 24 pontot termelő Steph Curry fémjelezte Warriors a neki szerkezetileg és játékstílusban nagyon nem fekvő Houstonnak, de Chandler Parsons (26 pont), illetve a negyedik negyedre feltámadó James Harden (20 pont, 11 gólpassz) összeszedték a texasi gárdát, mely egyszerűen levédekezte a kulcspillanatokban Mark Jackson tanítványit, s megint erősebbnek bizonyult mentálisan. A hazaiaknál az is közrejátszott a vereségben, hogy David Lee az első félidőben kidőlt egy kisebb sérülés miatt, ami a fordulás után is limitálta a játékban a GSW all-starját.

A Warriors legjobb dobói: Curry 24, K. Thompson 22, D. Lee 16
A Rockets legjobb dobói: Parsons 26, Harden 20, Lin 15

A nap hőse: Kobe Bryant, aki ugyan eladott 9 labdát, de a második félidőben, illetve a hosszabbításban elképesztően nagyot játszva hozta vissza a Lakerst, s végül számos jó döntésének köszönhetően be is vitte a célba csapatát.
A nap lúzere: A San Sntonio Spurs, mely teljesen megmagyarázhatatlan módon 136 pontot tudott kapni saját közönsége előtt a nem túl nagy tűzerővel rendelkező Portland ellen, s 30 ponttal kapitulálva vesztette el ligaelsőségét.

NBA TOP 10

NBA
119. JÁTÉKNAP

Charlotte Bobcats–Oklahoma City Thunder 94–116
Orlando Magic–Indiana Pacers 86–115
Boston Celtics–Atlanta Hawks 107–102 – hosszabbítás után
Brooklyn Nets–Washington Wizards 95–78
Detroit Pistons–Dallas Mavericks 102–99
Cleveland Cavaliers–Memphis Grizzlies 92–103
Miami Heat–Philadelphia 76ers 102–93
Chicago Bulls–Utah Jazz 89–88
San Antonio Spurs–Portland Trail Blazers 106–136
Sacramento Kings–Phoenix Suns 121–112
Los Angeles Lakers–Toronto Raptors 118–116 – h. u.
Golden State Warriors–Houston Rockets 88–94

A KELETI FŐCSOPORT ÁLLÁSA
1. x–Miami 60 46 14 76.7 9–1 23–9 10–0 Ny17
2. Indiana 62 39 23 62.9 10–2 26–13 8–2 Ny1
3. New York 59 37 22 62.7 6–6 24–13 5–5 V1
4. Brooklyn 62 36 26 58.1 9–3 27–12 6–4 Ny2
5. Chicago 62 35 27 56.5 7–6 26–13 5–5 Ny1
6. Boston 61 34 27 55.7 6–5 20–16 7–3 Ny5
7. Atlanta 61 34 27 55.7 10–4 21–15 5–5 V1
8. Milwaukee 59 30 29 50.8 7–8 21–17 5–5 V1
9. Toronto 63 24 39 38.1 3–8 13–21 3–7 V1
10. Philadelphia 61 23 38 37.7 6–8 13–23 1–9 V4
11. Detroit 64 23 41 35.9 6–7 19–21 2–8 V4
12. Cleveland 62 21 41 33.9 3–10 15–21 5–5 V1
13. Washington 60 19 41 31.7 4–8 10–27 4–6 V2
14. Orlando 63 17 46 27.0 2–9 7–31 2–8 V2
15. Charlotte 62 13 49 21.0 4–7 10–23 1–9 V9
A NYUGATI FŐCSOPORT ÁLLÁSA
1. San Antonio 63 48 15 76.2 11–2 26–11 7–3 V1
2. Oklahoma City 62 46 16 74.2 6–4 31–9 7–3 Ny4
3. LA Clippers 64 44 20 68.8 8–4 27–12 7–3 V1
4. Memphis 60 41 19 68.3 5–5 21–13 9–1 Ny3
5. Denver 63 41 22 65.1 7–5 27–11 8–2 Ny7
6. Golden State 63 35 28 55.6 7–5 19–19 5–5 V1
7. Houston 63 34 29 54.0 5–8 15–21 6–4 Ny1
8. Utah 62 32 30 51.6 5–4 18–19 4–6 V3
9. LA Lakers 63 32 31 50.8 5–5 18–21 7–3 Ny2
10. Portland 61 29 32 47.5 6–5 18–20 4–6 Ny1
11. Dallas 61 28 33 45.9 5–7 16–22 6–4 Ny2
12. Minnesota 58 21 37 36.2 3–9 11–24 3–7 Ny1
13. Sacramento 64 22 42 34.4 4–6 9–28 3–7 Ny1
14. Phoenix 62 21 41 33.9 4–8 13–24 4–6 V2
15. New Orleans 62 21 41 33.9 4–8 11–26 3–7 V2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik