A Devils lenullázta az Islanderst, Penguins-gála Washingtonban

Vágólapra másolva!
2013.02.04. 00:45
null
Craig Anderson (Ottawa Senators, balra) hárítja Brian Gionta (Montreal Canadiens) lövését (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 16. játéknapján a New Jersey Devils vendégként nullázta le a New York Islanderst, az Ottawa kikapott Montrealban, a Florida győzött Buffalóban, a Pittsburgh Washingtonban hintett hatot a továbbra is gyengélkedő Capitalsnek.

 

A Pittsburgh első két góljára visszakézből felelt meg a Capitals, de a Penguins a második harmad közepén három góllal meglépett, onnan pedig nem volt visszaút a házigazdák számára. A győztes csapatban a szezonban eddig kétgólos Chris Kunitz triplázott. Kilencedik mérkőzésén a hatodik vereségét szenvedte el a Washington, amely így változatlanul az utolsó előtt helyen áll.

Az Ottawa fórból született vezető találata után még az első harmadban fordított a Montreal, amely ezzel a minimális előnnyel aztán ki is húzta a végéig.

A Buffalo előbb egy, majd floridai egalizálást követően két góllal is meglépett, de a Panthers a záró harmadot már ikszes állással kezdhette, hogy az 50. percben emberelőnyben játszva a győztes gólt is bevigye a házigazdáknak.

Az 57. perc elejéig egyetlen árva találatot sem láthattak a nézők, akkor azonban a vezetést szerző Devils 70 mp-vel később már kétgólos előnyhöz jutott az Islanders ellen, hogy a végjátékban üres kapu góllal biztosítsa be szezonbeli negyedik, két pontot érő sikerét. A győztes gárda kapusa, Johan Hedberg mind a 22, kapujára tartó lövést hárította, ezzel karrierje a 22. shutoutját könyvelhette el.

NHL
ALAPSZAKASZ, 16. JÁTÉKNAP

Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 3–6
Montreal Canadiens–Ottawa Senators 2–1
Buffalo Sabres–Florida Panthers 3–4
New York Islanders–New Jersey Devils 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik