NBA: Love 51 pontja is kevés volt a Thunder elleni drámában

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.03.24. 07:18
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján fantasztikus mérkőzést és igazi pontzuhatagot hozott a nyugati éllovas Oklahoma és a Minnesota csatája. A Thunder kétszeri hosszabbításban nyert 149–140-re, köszönhetően többek között Russell Westbrook 45 és Kevin Durant 40 pontjának, míg a másik oldalon Kevin Love 51 pontja ezúttal kevésnek bizonyult. Az élcsapatok keleten és nyugaton is győztek: a Miami a Detroit, az Orlando a Cleveland, a San Antonio a címvédő Dallas, a Lakers pedig a Portland ellen.

A rekordok meccsét játszották Oklahoma Cityben

Oklahoma City Thunder – MinnesotaTimberwolves 149 – 140 – kétszeri hosszabbítás után
A rekordok meccsét játszották Oklahoma Cityben

Oklahoma City Thunder – MinnesotaTimberwolves 149 – 140 – kétszeri hosszabbítás után

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban mára virradóra 11 találkozót rendeztek, melyek közül kiemelkedett az Oklahoma City Thunder–MinnesotaTimberwolves derbi, ahol egy olyan show-t kaptak a nézők, amelyet soha nem fognak elfelejteni. Nézzük is, hogy mi történt a nyugati listavezető otthonában!

Szerencséje volt annak, aki láthatta ezt a mérkőzést, melyre egészen biztosan jó ideig emlékezni fog még a liga. Nikola Pekovics, Michael Beasley és Ricky Rubio távollétében már az első félidőben is minden jel arra utalt,hogy Kevin Love-tól valami páratlant látunk ma este, s ez így is lett. A 11-ből 7 triplát értékesítő nagyember összesen 51pontot szerzett, ami franchise rekord is, nem csak karriercsúcs,továbbá 14 lepattanót is összeszedett a Timberwolves legjobbja.

A 45 pontos karrierrekorddal előrukkoló Russell Westbrook és a 40 ponttal, valamint 17 lepattanóval záró Kevin Durant viszont nem hagyták, hogy csapatuk újabb vereséget szenvedjen hazai pályán,előbb a rendes játékidő végén dobott Durant egy hatalmas triplát, ami győztes találat lehetett volna, ha Love nem másolja őt és egyenlít ki, ami után jöhetett az első túlóra.

A hosszabbításban már 5-tel is menta Minnesota 46 másodperccel a periódus vége előtt, de Love egyszer lépéshibát vétett, ami által egyenlítési lehetőséghez jutott a Thunder, ezt pedig ki is használta Durant, aki egy távolival megint egalizált. A tripla duplázó Barea (25 pont, 10lepattanó, 14 gólpassz) már nem talált a gyűrűbe,következhetett az újabb ráadás! Ott már átszaladtak Westbrookék a kicsit elfáradó és mentálisan megtört vendégeken és az idény egyik, ha nem a legnagyobb győzelmét aratták. Az összpontszám természetesen igen nagy idényrekord, olyan pedig még az NBA történelmében egyszer sem történt meg, hogy két csapattárs ugyanazon a meccsen jusson el legalább 40-40 pontig egynél több alkalommal, már pedig a Westbrook, Durant párosnak ez idén már sikerült.

A Thunder legjobb dobói:
Westbrook 45, Durant 40, Harden 25

A Timberwolves legjobb dobói: Love 51, Barea 25, Tolliver 23

A TELJES NAPI ÖSSZEFOGLALÓT ITT OLVASHATJÁK EL!

NBA
ALAPSZAKASZ, 86. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers–Phoenix Suns 111–113
Orlando Magic–Cleveland Cavaliers 93–80
Toronto Raptors–New York Knicks 96–79
Charlotte Bobcats–Milwaukee Bucks 92–112
Atlanta Hawks–New Jersey Nets 93–84
Detroit Pistons–Miami Heat 73–88
Philadelphia 76ers–Boston Celtics 99–86
Oklahoma City Thunder–Minnesota Timberwolves 149–140 – kétszeri hosszabbítás után
San Antonio Spurs–Dallas Mavericks 104–87
Los Angeles Lakers–Portland Trail Blazers 103–96
Utah Jazz–Denver Nuggets 121–102
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik