NHL: Jágr 1600. pontja is kellett a bajnokveréshez a nyitányon

Vágólapra másolva!
2011.10.07. 07:12
null
Bostonban a bajnoki zászló felhúzásával kezdődött a szezon, majd a Bruins vereségével folytatódott <br />(Fotó: Action Images)
Bajnokveréssel kezdődött az észak-amerikai profi hokiliga 2011–2012-es idénye: a Philadelphia Flyers elrontotta a címvédő Boston Bruins első hazai mérkőzését, miután 2–1-re felülmúlta riválisát. A nap kanadai derbijén a Toronto 2–0-ra legyőzte a Montrealt, míg a másik „tavalyi” döntős Vancouver otthon, szétlövés után kapott ki a Pittsburghtől.

 

A Boston, miután felhúzták a bostoni csarnok plafonjára a bajnoki transzparenst, ott folytatta, ahol a Stanley-kupa döntőjében a Vancouver ellen abbahagyta: Brad Marchant gyorsan vezetést szerzett a Bocsoknak. Ám ezt követően a Philly átvette az irányítást, és Claude Giraux, valamint Jakub Vorácek góljaival az első harmad utolsó percében fordított.

Az eredmény ezután nem változott. A Flyersben a ligába három év távollét után idén visszatérő Jaromír Jágr a gólpasszával elérte az 1600. NHL-pontját.

A nagydöntőben legyőzött Vancouver a Pittsburghöt fogadta, és bár 1–3-ról kiharcolta a hosszabbítást, a szétlövésben nem tudott mit kezdeni Marc-André Fleuryvel. A Penguins 2–0-ra megnyerte a szétlövést.

NHL
ALAPSZAKASZ, 1. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–Philadelphia Flyers
1–2
Toronto Maple Leafs–Montreal Canadiens
2–0
Vancouver Canucks–Pittsburgh Penguins
3–4 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik