Az Islanders megtréfálta a másik rangelsőt is

Vágólapra másolva!
2011.01.01. 15:03
null
Parenteau-gólnak örül az Islanders cserepadja (Fotó: Action Images – archív)
A mezőny egyik leggyengébb csapata, a New York Islanders szolgáltatta az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapjának legnagyobb meglepetését: a Keleti főcsoport utolsó előtti helyén álló „szigetlakók" hosszabbításban győzni tudtak a nyugati rangelső Detroit otthonában – két nappal azt követően, hogy megtették ezt a Keleti főcsoportot vezető Pittsburgh vendégeként is.

A Detroit majdnem négy éve képtelen legyőzni az Islanderst, a legutóbbi két alkalommal gólt sem szerzett ellene, ám jelenlegi helyezése mégis azt valószínűsítette, hogy ezúttal csak nyerhet. Mégsem így történt. A Keleti főcsoport utolsó előtti helyezettje a hosszabbítás negyedik percében, P. A. Parenteau emberelőnyös góljával megnyerte a meccset.

Johan Franzén góljával a Detroit került előnybe, de amikor a New York-i Jesse Joensuu a második harmad hajrájában betalált, már az Islanders vezetett 3–1-re (Matt Moulson és John Tavares szerezte a vendégek első két gólját). A Red Wings még a második játékrészben szépített, majd az utolsó harmad közepén a farmcsapatból felhívott Tomás Tatar révén kiegyenlített. Aztán jött a ráadás – és Parenteau.

A gólszerzők mellett a 38 lövést hatástalanító Dwayne Roloson érdemel elsősorban dicséretet, ugyanakkor a kapus a büntetésölők teljesítményét emelte ki; tény, a fórok kihasználásában amúgy nem rossz Red Wings ezúttal egyetlen létszámfölényes helyzetét sem tudta gólra váltani, pedig volt belőlük öt is. Az Islanders jó passzban van, a legutóbbi nyolc meccséből hatot megnyert – a Detroit előtti áldozata a keleti rangelső Pittsburgh Penguins volt, ugyancsak idegenben.

Az óév utolsó napján győzött az Islanders mögött kullogó egyetlen keleti csapat, a New Jersey is. A Devils hat vereség után nyert újra, nem mellesleg visszavágott a decemberi, igencsak fájó 1–7-ért az Atlantának. A két egykori atlantai közül Johan Hedberg kapus 28 védéssel, Ilja Kovalcsuk győztes góllal „kedveskedett" volt társainak.

A legutóbbi hat meccsén mindössze kilenc gólt szerző Nashville fölényes győzelemmel szakította meg ötös vereségsorozatát, míg a Columbus Jakub Vorácek hosszabbításbeli góljával sorozatban a harmadik sikerét érte el. Nagyszerű passzban van a Vancouver is, amely sorozatban a negyedik győzelmét könyvelte el; a Sedin ikrek, Daniel és Henrik egy-egy emberelőnyös góllal, Corey Schneider 44 védéssel tette könnyeddé a Dallas elleni idegenbeli sikert.

Az Anaheim a sérült csapatkapitány, Ryan Getzlaf nélkül kényszerült pályára lépni a Philadelphia ellen, ám a védő Lubomir Visnovsky és Jason Balke egy-egy duplájával magabiztosan győzött.

NHL 
ALAPSZAKASZ, 79. JÁTÉKNAP
Anaheim Ducks–Philadelphia Flyers 5–2
Calgary Flames–Colorado Avalanche 3–2
Columbus Blue Jackets–Ottawa Senators 4–3 – hosszabbítás után
Dallas Stars–Vancouver Canucks 1–4
Detroit Red Wings–New York Islanders 3–4 – hosszabbítás után
Florida Panthers–Montreal Canadiens 2–3 – hosszabbítás után
Minnesota Wild–Nashville Predators 1–4
New Jersey Devils–Atlanta Thrashers 3–1
St. Louis Blues–Phoenix Coyotes 4–3  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik