Menetel a Canadiens és az LA Kings

Vágólapra másolva!
2010.10.26. 09:05
A Montreal Canadiens 3–2-es győzelmet aratott hosszabbításban a Phoenix Coyotes ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság alapszakaszának 19. játéknapján. A Los Angeles Kingsnek viszont szétlövésre is szüksége volt, hogy megverje a Minnesota Wildot.

Michal Handzus a szétlövés ötödik körében betalált, amivel a Los Angeles Kings legyőzte a Minnesota Wildot az NHL legutóbbi játéknapján. Győzelmének köszönhetően a Kings átvette a vezetést az Óceániai csoportban.

Végül Handzus (fehérben) döntött (Fotó: Reuters)
Végül Handzus (fehérben) döntött (Fotó: Reuters)

A siker első számú letéteményese a találkozón egy gólt szerző és egy gólpasszt kiosztó, nem mellékesen a szétlövésben is betaláló Anze Kopitar volt.

A mérkőzés nem indult simán az idegenben játszó Kings számára. John Madden és Nick Schultz góljának köszönhetően a Wild már 2–0-ra vezetett, ezt sikerült egalizálnia Jarret Stoll- és a már említett Kopitar-góllal az LA-nek.

„Nem ez volt a legjobb meccskezdetünk. De ez különösebben nem számít… A két pont, az két pont” – summázta tömören a mérkőzést Kopitar.

A Montreal is vezeti saját csoportját, miután hazai jégen megverte a Phoenixet. A Canadiensnek azonban nem volt szüksége szétlövésre a győzelemhez, elég volt neki a hosszabbítás.

Andrej Kosztyicin vitte prímet a vendégeknél: a fehérorosz játékos egy gólja mellett egy asszisztot is kiosztott a mérkőzésen. Sőt, a 3–2-es eredménnyel záruló találkozón a ráadásban épp az ő gólja döntött.

NHL 
ALAPSZAKASZ, 19. JÁTÉKNAP
Columbus Blue Jackets–Philadelphia Flyers 2–1
Montreal Canadiens–Phoenix Coyotes 3–2 – h. u.
Minnesota Wild–Los Angeles Kings 2–3 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik