NBA: Jeff Van Gundy szerint veszélybe került Jordanék rekordja

Vágólapra másolva!
2010.08.10. 10:32
null
A miami nagy hármas (Fotó: Action Images - archív)
Jeff Van Gundy, a Houston Rockets korábbi vezetőedzője szerint a LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh fémjelezte Miami Heat már első szezonjában rekordot állíthat fel, és 73 mérkőzést nyerhet meg az alapszakaszban.

A jelenlegi rekordot a Chicago Bulls tartja, a Michael Jordan, Scottie Pippen és Dennis Rodman hármasra épülő gárda az 1995–1996-os szezonban 72 mérkőzést nyert meg az alapszakasz 82 találkozójából.

SZAVAZÁS

Ön szerint jó döntést hozott LeBron James?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Tehetségben akkora a különbség közöttük és az utánuk következő legerősebb csapat tagjai között, hogy ha elkerülik őket a sérülések, akkor nem is tudom elképzelni, hogyan veszíthetnek el meccseket" – nyilatkozta Van Gundy az ESPN-nek.

A Rockets korábbi vezetőedzője emellett egy másik rekord megdöntésére is alkalmasnak tartja az első számú aranyesélyesnek számító Miamit. A Los Angeles Lakers az 1971–1972-es idényben sorozatban 33 mérkőzést nyert meg, Van Gundy szerint ez a csúcs is veszélybe került.

A szakember arról is beszélt, hogy a rájátszásban véleménye szerint mely csapatok állíthatják meg Jamest, Wade-et, Bosht és társaikat. „Úgy vélem, a bajnoki címvédő Lakers mellett csak a Shaquille O’Nealt megszerző Boston Celticsnek van reális esélye arra, hogy legyőzze a Miamit” – vélekedett a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik