A bajnok kétgólos hátrányból fordított

Vágólapra másolva!
2010.01.15. 08:15
null
Staal örül, de tudja, nem lehet mindig fordítani (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 100. játéknapján a címvédő Pittsburgh Penguins kétgólos hátrányból fordított Edmontonban, és a harmadik harmadban szerzett találatainak köszönhetően 3–2-re legyőzte az Oilerst.

A Pittsburgh Penguins csak néhány percig játszott bajnokhoz méltóan Edmontonban az NHL alapszakaszának 100. játéknapján, azonban ez is elég volt ahhoz, hogy a címvédő megnyerje az Oilers elleni mérkőzést.

A hazaiak a második harmadban szerzett találataiknak köszönhetően kétgólos előnyből várhatták a harmadik játékrészt, amikor viszont beindult a pittsburghi henger: a Penguins a 4. és a 11. perc között három gólt ütött, megfordítva ezzel a meccset.

A 3–2-es győzelem természetesen jó hír a csapat drukkerei számára, az azonban nem, hogy az együttesnek hátrányból kellett felállnia – tudja ezt Jordan Staal is, aki mindhárom Penguins-gólnál előkészítőként jeleskedett.

„Az első két harmadban nem nyújtottuk a legjobbunkat – értékelt a találkozó után a kanadai játékos. – Nem túl jó, hogy hátrányból voltunk kénytelenek visszahozni a mérkőzést. Azon kell dolgoznunk, hogy olyan csapat legyünk, amely mindig összeszedetten, erősen jön ki a jégre – ez nem mindig volt így az utóbbi időben. Nem leszünk képesek minden este fordítani..."

Példaként álljon itt a Columbus esete: a Blue Jackets is kétgólos hátrányból vágott neki a döntő harmadnak, azonban fordítás helyett kapott még egy gólt, és végül 3–0-s vereséget szenvedett. Igaz, enyhítő körülmény, hogy a Chicago volt az ellenfél. A Blackhawks egyébként két meccs óta tartó nyeretlenségét szakította meg ezzel a győzelemmel, és vezeti a ligát.

A Chicagóhoz hasonlóan szintén 68 ponttal álló San Jose Sharks hazai pályán maradt alul a Boston Bruinsszal szemben: a második harmadban esett egy-egy találat után a szétlövés döntött a keleti parti együttes javára.

Gólzáporos mérkőzést láthatott a montreali Bell Centre 21 273 fős közönsége: a hazai Canadiens 5–3-ra verte meg a Dallas Starst. A kanadaiak vezére az 500. NHL-meccsét játszó Brian Gionta volt, aki két emberelőnyből szerzett góljával tette emlékezetessé a jubileumot.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 100. JÁTÉKNAP
New York Rangers–Ottawa Senators 0–2
Toronto Maple Leafs–Philadelphia Flyers 4–0
Atlanta Thrashers–Buffalo Sabres 1–2 – h. u.
Detroit Red Wings–Carolina Hurricanes 3–1
Montreal Canadiens–Dallas Stars 5–3
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 2–3
St. Louis Blues–Minnesota Wild 1–0
Chicago Blackhawks–Columbus Blue Jackets 3–0
Phoenix Coyotes–New Jersey Devils 4–3
Edmonton Oilers–Pittsburgh Penguins 2–3
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 4–0
San Jose Sharks–Boston Bruins 1–2 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik