Peyton Manning karrierje során harmadszor lett az alapszakasz MVP-je

Vágólapra másolva!
2009.01.03. 13:59
Az idősebbik Manning fivér, Peyton lett az NFL 2008-as alapszakaszának legértékesebb játékosa – karrierje során immár harmadszor. Manning előtt korábban csak egyetlen játékos, Brett Favre érdemelte ki ennyiszer a rangos elismerést.
Peyton Manning nem dőlhet hátra: szombat este a San Diego ellen kell sikerre vezetnie csapatát
Fotó: Imago (archív)
Peyton Manning nem dőlhet hátra: szombat este a San Diego ellen kell sikerre vezetnie csapatát
Peyton Manning nem dőlhet hátra: szombat este a San Diego ellen kell sikerre vezetnie csapatát
Fotó: Imago (archív)
Peyton Manning nem dőlhet hátra: szombat este a San Diego ellen kell sikerre vezetnie csapatát

Szavazás

Ön szerint melyik csapat nyeri az XLIII. Super Bowlt?

Szavazatok száma: 4220

Arizona Cardinals
34 % (1433)
Pittsburgh Steelers
66 % (2787)
Az Indianapolis Colts quarterbackjét, Peyton Manninget választották meg a 2008-as NFL-alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP). Az idősebbik Manning fivér karrierje során harmadszor érdemelte ki az elismerést, és ezzel beérte az eddigi listavezetőt, a New York Jets irányítóját, Brett Favre-ot. Peyton korábban 2003-ban (Steve McNairrel megosztva) és 2004-ben lett a legjobb.

Manning elsöprő fölénnyel nyerte meg a szavazást, az ötven voksból 32-t gyűjtött be, megelőzve a Miami Dolphins quarterbackjét, Chad Panningtont (4 szavazat) és az Atlanta Falcons runningbackjét, Michael Turnert (4 szavazat).

A 2008-as szezon nem a szokásoknak megfelelően alakult az Indianapolis számára: a franchise, amelyik az utóbbi években kibérelte magának az AFC Déli csoportjának első helyét, az idén csak szenvedett az első hetekben.

Manninget kétszer is megműtötték az előszezonban térdproblémái miatt, és a felépülés nem volt problémamentes – a Colts QB-ja nem tudott olyan magabiztossággal passzolni, mint amilyet a szurkolók és a társak megszoktak tőle, ez is közrejátszott abban, hogy az Indy három győzelem mellett négy vereséggel kezdte a szezont.

A nyolcadik játékhéttől kezdve azonban magára talált Manning (ha ez nem így történik, valószínűleg a csapat sem jut be a rájátszásba), és a Colts sorozatban kilenc meccset nyerve biztosította magának az Amerikai főcsoport egyik wild card-helyét, így szombat este a mumus San Diego Chargers együttesével találkozik.

Az ominózus kilencmeccses győzelmi sorozat alatt Manning 290 passzából 209 sikeres volt, ezek 2248 yardot és 17 touchdownt hoztak a csapatnak mindössze három interception mellett. Az alapszakasz végén Manning 27 TD-vel, 12 interceptionnel és 95.0-s passer ratinggel zárt, valamint már kilencedik szezonjában ért el 4000 yard feletti teljesítményt.

Noha a Colts számára szokatlan lehet, hogy már a wild card-hétvégén pályára kell lépnie, a Super Bowl-esélyeit ez mégsem csökkenti, sőt. Az utóbbi három esztendőben ugyanis mindig a wild card-körből érkező csapat lett a bajnok. De hogy a Colts ismét bajnok legyen, ahhoz Peyton Manningnek csúcsformában kell játszania.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik