Romo és Owens tarthatatlan; ismét a győzelem útjára lépett a Titans

Vágólapra másolva!
2008.11.28. 08:33
Hálát adhat a Tennessee Titans a sorsnak, hogy pont az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) leggyengébb alakulatával kellett megküzdenie hálaadás napján. A Titánok a Detroit Lions felett aratott 47–10-es győzelemmel immáron szezonbeli 11. sikerüket ünnepelhették. Az ünnepi pulykákhoz hasonlóan a Seattle Seahawks együttesét is lemészárolták Dallasban, ahol Tony Romo és Terell Owens ismét nagyot alkotott.
Terell Owens szárnyalt a Seahawks ellen
Fotó: Reuters
Terell Owens szárnyalt a Seahawks ellen
Terell Owens szárnyalt a Seahawks ellen
Fotó: Reuters
Terell Owens szárnyalt a Seahawks ellen

DETROITI REKORD

A Detroit Lions játékosa, Jason Hanson NFL-rekordot állított be azzal, hogy 40. alkalommal tudott mezőnygólt értékesíteni 50 yardnál, azaz félpályánál messzebbről. Az Oroszlánok rúgójátékosa a Tennessee Titans elleni mérkőzés első negyedében 53 yardról talált be, amellyel beállította Morten Andersen csúcsát. Utóbbi játékos 1982 és 2007 között 84 kísérletből hozta össze a 40, legalább félpályás találatot, míg Hansonnak ez volt a 74. ilyen messzi rúgása.
Nem sokáig kesergett a Tennessee Titans a múlt héten elveszített veretlensége miatt. Akkor a New York Jets megtréfálta a 2008-as idényt tíz győzelemmel kezdő csapatot, most azonban összekapta magát Jeff Fisher alakulata, és könnyedén verte meg aktuális ellenfelét.

Persze a Titánoknak nem volt nehéz dolguk, a 13. fordulóban ugyanis a szelídíthetetlennek éppenséggel nem nevezhető Detroit Lions együttesével játszottak, s bár a mérkőzés az oroszlánok felségterületén volt, a Tennessee mégis 37 ponttal, 47–10-re győzött.

Chris Johnson és LenDale White ezúttal is hozta magát. Mindkét running back 100 yard fölött futott (125–106 Johnson javára), s mindketten két-két touchdownt szereztek. A kétfejű futószörnyeteg tehát ismét nagyot harapott.

A meccs ilyetén alakulása érdekes feladat elé állította a statisztikusokat, akiknek nem lesz könnyű dolguk, ha elő akarják bányászni a históriáskönyvekből azt a meccset, amelyen egy 47 pontot termelő csapat irányítója – jelen esetben Kerry Collins – mindössze 127 yardot passzol. „Természetesen” TD-átadás nélkül.

Hogy minden szép legyen, visszatért a pályára Vince Young, akit térdsérülése (no meg öngyilkos hajlama) akadályozott meg abban, hogy az első fordulót követően is ő irányítsa a Tennessee-t. Youngnak egy passza volt a meccsen (ami 54 yardot ért). A találkozó után pedig „ömlött a szó” a harmadik NFL-szezonját teljesítő quarterbackből.

„Jól vagyok” – értékelt a mérkőzést követően Young, majd elballagott a riporterek elől.

A Dallas Cowboys is igen jól van mostanában. Tony Romo még időben visszatért a csapatba, amely így könnyedén bejuthat a rájátszásba. A játéknap másik találkozóján, a múlt heti Cowboys-meccshez hasonlóan ismét nagyot alkotott a Romo, Terell Owens páros.

Ezúttal a nem éppen könnyű természetéről híres elkapó „csak” 98 yardig (mi ez a San Francisco elleni 213-hoz képest?) és egy TD-ig jutott az elmúlt években a liga meghatározó csapatának számító, de erre a szezonra teljesen széteső Seattle Seahawks ellen. Természetesen ez a teljesítmény is jócskán átlag feletti volt az elkapótól, akárcsak Romo 331 passzolt yardja és 3 touchdownja.

A nap harmadik mérkőzésén a Philadelphia Eagles Donovan McNabb irányításával lemosta ellenfelét a pályáról. Az Eagles már az első negyedben bevitt két touchdownt az indiszponált Cardinalsnak, és a folytatásban is tehetetlen volt az arizonai védőfal a Brian Westbrook (110 yard) vezette hazaiakkal szemben. A végeredmény kiütéses 48–20 a Philadelphia javára.

A hálaadás napját tehát ezúttal látványos mérkőzésekkel ünnepelték az Egyesült Államokban. Mi pedig azért lehetünk hálásak, hogy a 13. forduló java még hátravan.

NFL

ALAPSZAKASZ, 13. FORDULÓ
Detroit Lions–Tennessee Titans 10–47
Dallas Cowboys–Seattle Seahawks 34–9
Philadelphia Eagles– Arizona Cardinals 48–20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik