Írországban egy nemzedék megint nekivág a nagyvilágnak

Vágólapra másolva!
2008.01.31. 21:18
A rögbiseknél a világbajnokságok utáni Hat Nemzetek mindig érdekesebbek egy kicsit, mint a korábbiak. Sok válogatott fiatalításba vág bele, mások -kihasználva ezt a helyzetet - pedig ráhajtanak egy új elsőségre. Idén nincs igazán nagy esélyese a patinás tornának (idén a 104. tornát rendezik!), ezért sok az esélyese. Bejöhetnek a sikerre régóta áhítozó írek (23 éve nem nyerték meg a bajnokságot), a franciákkal mindig számolni kell, a walesiek három éve remekeltek, a skótok évek óta várnak a nagy dobásra. Az írek évek óta nagy esélyesek, talán most nyernek is.
A nyitó fordulóban az írek (képünkön Simon Easterby) hazai pályán fogadják az olaszokat
A nyitó fordulóban az írek (képünkön Simon Easterby) hazai pályán fogadják az olaszokat
A nyitó fordulóban az írek (képünkön Simon Easterby) hazai pályán fogadják az olaszokat
A nyitó fordulóban az írek (képünkön Simon Easterby) hazai pályán fogadják az olaszokat

HAT NEMZET, 2008:

AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Írország Olaszország febr. 2. 14:00
Anglia Wales febr. 2. 16:30
Skócia Franciaország febr. 3. 15:00
Az ír csapatot évek óta a torna nagy esélyesei között tartják számon, mégsem nyertek. Igaz, tavaly csak a legutolsó percekben, az utolsó fordulóban alakultak olyan szerencsétlenül az eredmények, hogy pontaránnyal a franciák mögé szorultak.

Olyan jól játszottak, hogy még a világbajnokságon is az esélyesek közé sorolták őket. Ott viszont alaposan leégtek, Argentína és különösen Franciaország is gond nélkül győzte le őket, sőt Grúzia ellen is a mérkőzés végéig remegniük kellett a sikerért (14-10). Vajon kiheverték-e ezt a sokkot?

Adnak-e lehetőséget a fiataloknak végre (Fitzgerald) vagy még mindig bíznak a rutinos harcosokban? A keret mindenesetre alkalmas a nagy feladatra, de annyi csalódás után lesz-e siker, nem tudni.

A Heineken-kupában az Ulster nagyon lemaradt, de a Leinster sem villogott; egyedül a Munster remekelt, kiverve a címvédő Waspsot.

Ez a meccs lehet, hogy eldöntötte, hogy idén még nem kísérleteznek (újra, a vb után) a Reddan – O’Gara irányítókkal, hanem marad a helyén Peter Stringer.

De ez csak valószínűség, mert Reddan igencsak jól játszik mostanában klubcsapatában. A tolongás megoldotta a feladatát ősszel: a munsteriek tartják a formájukat. A háromnegyed ellenben az egész Leinsterrel betlizett. A Leicester elleni mérkőzésen nem volt egy értékelhető akciójuk. Ha már a Hat Nemzetre tartalékoltak, akkor miért álltak ki a nagy nevekkel? Ha meg nem, akkor baj van a formával mindenképpen!

AZ ÍR KERET A HAT NEMZETRE:

Tolongás: Neil Best (Belfast Harlequins/Ulster), Rory Best (Belfast Harlequins/Ulster), Tony Buckley (Shannon/Munster), Leo Cullen (Blackrock College/Leinster), Simon Easterby (Llanelli Scarlets), Jerry Flannery (Shannon/Munster), John Hayes (Bruff/Munster), Cian Healy (Clontarf/Leinster), Jamie Heaslip (Clontarf/Leinster), Marcus Horan (Shannon/Munster), Bernard Jackman (Clontarf/Leinster), Denis Leamy (Cork Constitution/Munster), Donncha O'Callaghan (Cork Constitution/Munster), Johnny O'Connor (Corinthians/Connacht), Mick O’Driscoll (Cork Constitution/Munster), Malcolm O’Kelly (St. Mary's College/Leinster), Alan Quinlan (Shannon/Munster), David Wallace (Garryowen/Munster)
Háromnegyed: Tommy Bowe (Belfast Harlequins/Ulster), Girvan Dempsey (Terenure College/Leinster), Gordon D'Arcy (Lansdowne/Leinster), Gavin Duffy (Galwegians/Connacht), Luke Fitzgerald (Blackrock College/Leinster), Shane Horgan (Boyne/Leinster), Robert Kearney (UCD/Leinster), Geordan Murphy (Leicester), Brian O'Driscoll (UCD/Leinster), Ronan O'Gara (Cork Constitution/Munster), Eoin Reddan (Wasps), Jonathan Sexton (St Mary's College/Leinster), Peter Stringer (Shannon/Munster), Andrew Trimble (Ballymena/Ulster), Paddy Wallace (Ballymena/Ulster)
---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik