A Pittsburgh kiszállt, a Jaguars döntötte romokba a Steelers álmait

Vágólapra másolva!
2008.01.06. 13:42
Az NFL-rájátszás első körének, az úgynevezett wild card-fordulónak eddigi két győztese a Jacksonille illetve a Seattle. A Jaguars a Pittsburgh Steelers otthonában nyert 31-29-re, míg a Seahawks a Washington Redskins együttesét intézte el, a végeredmény 35-14.
Ben Roethlisbergert (labdával) itt éppen a Jacksonville Jaguars védője, Rob Meirer zsákolja be
Reuters
Ben Roethlisbergert (labdával) itt éppen a Jacksonville Jaguars védője, Rob Meirer zsákolja be
Ben Roethlisbergert (labdával) itt éppen a Jacksonville Jaguars védője, Rob Meirer zsákolja be
Reuters
Ben Roethlisbergert (labdával) itt éppen a Jacksonville Jaguars védője, Rob Meirer zsákolja be

Maurice Jones-Drew első playoff-mérkőzésén összesen 168 yardot hozott össze nagyban hozzájárulva ezzel a Jacksonville Pitsburgh felett aratott 31-29-es diadalához.

Jones-Drew teljesítménye azért is kivételes, mert a futójátékos három különböző módon kaparta össze a már említett távolságot: nyolc futáskísérletéből 29 yardot és 1 touchdown-t, egy elkapásából szintén 1 TD-t (43 yrd), míg egy kezdőrúgást követő visszacipeléssel 96 yardot tudott "ráírni" statisztikai lapjára.

A siker másik letéteményese Rashean Mathis volt, aki két igen fontos interceptiont kapott le a levegőből, az egyiknél ráadásul még a Steeler célterületéig is visszafutott a labdával.

David Garrard ellenben rendkívül rosszul irányított, mégis a Jaguars QB-je lett a találkozó harmadik számú hőse. Garrard az egész mérkőzésen 9/21-el dobott, mindössze 140 yardot passzolt és 1 TD-je mellett kétszer el is adta a labdát. A negyedik negyed végén mégis az ő 32 yardos futása (negyedik kísérletre!) kellett ahhoz, hogy Josh Scoobe 25 yardos mezőnygóljával visszavegye a vezetést a Jacksonville.

Mert hát vissza kellett venni, ugyanis hiába vezettek a "jaguárok" 28-10-re az utolsó negyed megkezdése előtt, Najeh Davenport touchdownja hat és fél perccel a vége előtt már Pittsburgh előnyt ért. A már említett mezőnygól mégis a Jaguars sikerét jelentette.

Ben Roethlisberger 42 kísérletéből 29 talált célt, 337 yardja és két passzolt TD-je – köszönhetően a 3 interceptionnek is - azonban nem volt elég a sikerhez.

A wild card-forduló másik mérkőzésén a Seattle - az eredményt tekintve simán - nagy csatában intézte el a Washingtont. A Seahawks elsősorban kiváló védelmének köszönhetően - Marcus Trufant például egy interceptiont követő 78 yardos visszafutásával hat pontot hozott csapatának - 35-14-re verte a Redskinst.

A legjobb védőjátékosára, Sean Taylorra a rájátszásba-jutással szépen emlékező Redskinsben Tod Collins 266 yardot passzolt (29/50), és dobott két-két TD-t illetve interceptiont is.

Matt Hasselbeck hasonló statisztikaai mutatókkal zárta a találkozót (20/32, 229 yard, 1 TD, 2 INT), ám amíg a Seahawks irányítója a pálya mellett ült, a defense elrendezte a továbbjutás kérdését.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAI FUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

RÁJÁTSZÁS, WILD CARD-MÉRKŐZÉSEK
Pittsburgh Steelers-Jacksonville Jaguars 29-31
Seattle Seahawks-Washington Redskins 35-14
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik