Sorozatban ötödik győzelmével a rájátszás közelében a Vikings

Vágólapra másolva!
2007.12.18. 16:10
Az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. fordulójának hétfői zárómérkőzésén (Monday Night Football) a Minnesota hazai pályán 20-13-ra verte a Chicago Bears csapatát. A sikerrel az Adrian Peterson vezette hazaiaknak elérhető közelségbe került a playoff.
Charles Tillman próbálja megállítani Adrian Petersont (lilában)
Reuters
Charles Tillman próbálja megállítani Adrian Petersont (lilában)
Charles Tillman próbálja megállítani Adrian Petersont (lilában)
Reuters
Charles Tillman próbálja megállítani Adrian Petersont (lilában)

Hiába sikerült a Chicago védelmének szinte az egész mérkőzésen kikapcsolnia a játékból Adrian Petersont, a kiváló játékosnak két futott touchdownja mégis a Vikings sikerét eredményezte. Végül a hazai csapat 20-13-ra nyert.

Pedig jól tartotta magát az idén csalódást keltő Bears. A februári Super Bowl vesztese két Robbie Gould-mezőnygóllal és Jason McKie egyyardos touchdown-futásával már 13-3 is vezetett. A másik oldalon mindössze Ryan Longwell mezőnygólja szállított egységeket az eredményjelző táblára.

A nagyszünet előtt ismét a "vikingek" rúgójátékosa volt eredményes, ám a félidőben még így is 13-6-ra vezetett a Bears.

A második félidőre aztán teljesen befagyott a vendégek támadójátéka, az ellenoldalon pedig érkezett a már említett két TD. Az elsőt Robert Ferguson szenzációs 71 yardos futása készítette elő, ami után Petersonnak már "csak" egy yardot érően kellett áttörnie a chicagói védőfalat.

Egyenlíteni ekkor még nem tudott a Minnesota, Ryan Longwell ugyanis elhibázta a jutalomrúgást. Egy negyeddel később azonban már nem volt menekvés a vendégek számára...

Négy perccel az utolsó felvonás megkezdése után Peterson egy nyolcyardos futással ismét hat ponthoz juttatta csapatát. Mivel az első TD után nem sikerült extra pontot szerezni, a Vikings ezúttal jutalomrúgás helyett ráment a kétpontos kísérletre. Az addig irányító Tarvaris Jackson (18/29, 249, 0 TD, 3 INT) helyett Brooks Bollinger érkezett a pályára, aki szintén futással hét pontra növelte a hazai előnyt. (20-13)

Nem volt már hátra két perc sem, amikor Kyle Orton (22/38, 184 yard, 0 TD, 1 INT) hosszú passzát a Vikings védője, Darren Sharper lekapta, szertefoszlatva ezzel a chicagói álmokat.

Brian Urlacher szinte mindenütt ott volt a pályán: kétszer sackelte az ellenfél irányítóját, lekapott egy interceptiont, és felszedett egy labdát egy fumble után - a sikerhez azonban még ez is kevés volt, a Bears elszenvedte kilencedik vereségét a szezonban.

Minnesotában viszont annál boldogabbak az emberek. A 8-6-al álló (sorozatban ötödik győzelmét arató) Vikingst csak a négy csoportelső és a New York Giants előzi meg, így jelen pillanatban hatodik helyen még simán wild card-résztvevő az NFC-ben.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

15. FORDULÓ:
Minnesota Vikings-Chicago Bears 20-13
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik