A Redskins játékosa, Sean Taylor (1983-2007) belehalt sérüléseibe

Vágólapra másolva!
2007.11.27. 19:08
Alig egy nappal azután, hogy lábon lőtték, elhunyt Sean Taylor, az az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Washington Redskins játékosa. A család barátját, Richard Sharpsteint helyi idő szerint 5 óra 30 perckor tájékoztatta Taylor apja. Sharpstein ezután értesítette a médiát.
A Washington edzőpályája mellett több rajongó is megemlékezett a kiváló játékosról
Reuters
A Washington edzőpályája mellett több rajongó is megemlékezett a kiváló játékosról
A Washington edzőpályája mellett több rajongó is megemlékezett a kiváló játékosról
Reuters
A Washington edzőpályája mellett több rajongó is megemlékezett a kiváló játékosról

MÉRKŐZÉS A TRAGÉDIA ÁRNYÉKÁBAN

A szokásos hétfő esti rangadón ezúttal a Pittsburgh Miamiba látogatott. A játék képe igazodott Taylor tragédiájához, a Steelers végül Jeff Reed 24 yardos mezőnygóljával 3-0-ra nyert. A Pittsburgh 8-3-al áll, míg a Dolphins továbbra is nyeretlen a 2007-es szezonban.
Hétfő éjszaka az orvosok még bizakodtak, hogy Sean Taylor állapota valamilyen csodának köszönhetően javulni fog. Reményre adott okot, hogy a játékos megszorította az egyik nővér kezét, ám a kiváló futballista ezután már nem tért magához. Taylor 24 éves korában meghalt...

Sharpstein, aki egyben az elhunyt játékos ügyvédje elmondta, reggel 5 óra 30 perckor értesült a lesújtó hírről. Sharpsteinnek a játékos apja síró hangon mondta: "Sean már Jézussal van". Az ügyvéd ezután állt a sajtó elé.

Taylort a Jackson Memorial kórházban érte utol a halál, ott ahová hétfőn szállították, miután ismeretlen tettesek betörtek lakásába és lábon lőtték. Az egyik golyó átszakította a néhai sztárjátékos combjában lévő artériát, melynek következtében sok vért vesztett. Végül sajnos kiderült a sérülés végzetesnek bizonyult.

Kilenc napja már betörtek a Pro Bowl-játékos otthonába, feldúlták a szekrényeket és egy konyhakést hagytak az ágyán. Taylor és családja akkor nem tartózkodott otthon.

Sean Taylor kiváló védőjátékos volt. Miután végzett a Miami Egyetemen (University of Miami), a Washington Redskins draftolta 2004-ben, ráadásul az igen előkelő ötödik helyen. A safety pozícióban bevethető Taylor rövid idő alatt csapata és az egész liga egyik legjobb védőjátékosává vált. Pályafutása során 55 meccset játszott a Redskins színeiben, ezen mérkőzések alakalmával 238 tackle-t mutatott be és 12-szer lekapta az ellenfél irányítójának passzát. Ez utóbbi kategóriában idén egyéni csúcsot (5) állított föl, sajnos azonban interceptionjeinek számát már nem gyarapíthatja.

VIDEÓ - SEAN TAYLOR LEGSZEBB MEGMOZDULÁSAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik