Peyton Manning: 6 interception, Colts: vereség a Chargerstől

Vágólapra másolva!
2007.11.12. 11:38
A címvédő Indianapolis 23-21-es vereséget szenvedett az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi játéknapján a San Diego Chargerstől. A mérkőzésen a Colts irányítója, Peyton Manning hat interceptiont dobott. Hazai pályán simán, 34-0-ra nyert a Green Bay Packers a Minnesota Vikings ellen, míg a Pittsburgh Steelers a Cleveland Browns ellen bizonyult jobbnak (31-28). Megszerezte első győzelmét a St. Louis: a Rams - az utóbbi hetekben jó formában lévő - New Orleans Saints gárdáját verte 37-29-re. A Miami Dolphins továbbra is nyeretlen.
Vinatieri (4) a mérkőzés után elismerte, hogy hibázott
Reuters
Vinatieri (4) a mérkőzés után elismerte, hogy hibázott
Vinatieri (4) a mérkőzés után elismerte, hogy hibázott
Reuters
Vinatieri (4) a mérkőzés után elismerte, hogy hibázott

Ha a forduló előtt szavazást írunk ki (akár itt az nso.hu-n), hogy Peyton Manning a San Diego elleni mérkőzésen hat touchdown-passzt ad vagy hat interceptiont dob-e, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az első lehetőségre érkezett volna szinte az összes szavazat. A Chargers védelmének köszönhetően azonban azoknak a "polgárpukkasztóknak" lett volna igazuk, akik a Super Bowl-győztes irányító betlijére fogadnak.

A ellenfelek kezébe juttatott fél tucat passz természetesen egyéni rekord - az egyébként megkérdőjelezhetetlen képességű - QB életében. Az amerikaifoci szépségének, és persze a Chargers idei igen gyenge formájának köszönhetően, így is majdnem győzelmet ünnepelhetett a Colts. A címvédő 0-23-ról kétpontra zárkózott, majd 29 yardról mezőnygólt végezhetett el. Adam Vinatieri azonban mellérúgta a közeli próbálkozást, így a Colts két - posztján a egyik legtöbbre tartott - játékosának köszönhetően elszenvedte második vereségét is a szezonban.

Manning azért így is passzolt 2 TD-t, s ezzel együtt 328 yardot, 56 próbálkozásából pedig 34 volt sikeres. Az ellenoldal QB-jének, Philip Riversnek "visszafogott" teljesítménye (13/24, 104 yard, 0 TD, 2 interception) ezúttal elég volt a sikerhez.

Persze ahol egy olyan cornerback van a védelemben, mint Antonio Cromartie, ott akár egy gyenge támadóteljesítménnyel is sikert lehet elérni - még a címvédő ellen is. A Chargers védője három interceptiont fogott, amelyből az egyik egy hihetetlen szép egykezes elkapás volt.

Emellett az NFL hivatalos honlapja kiemeli, hogy Darren Sproles 2002 óta az első olyan játékos, aki egy kickoffot és egy puntot követővisszafutásával is touchdownt ért el egy mérkőzésen. Akkor ezt a bravúrt Dante Hall mutatta be.

Továbbra is remek idényt fut a Green Bay, amely gyakorlatilag tönkreverte csoportriválisát, a Minnesota Vikings csapatát. A sokadik virágzását élő Brett Favre ezúttal 3 TD-passzt adott, 46 átadásából 33 volt sikeres, amelyből az elkapók 351 yardot hoztak össze. Favrepályafutása során már 60000 passzolt yard fölött jár.

A "sajtfejűek" imponáló, 8-1-es mérleggel állnak a 2007-es szezonban, míg a Vikings 3 győzelme mellett már 6 vereséget számlál, így gyakorlatilag készülhet a következő idényre.

A játéknap legnagyobb meglepetését az idáig nyeretlen St. Louis okozta. A Rams a találkozó ellőtt 4-4-el álló New Orleans csapatához látogatott, sima zakó helyett azonban megszerezte elő győzelmét (37-29). A siker kovácsa ezúttal az igen sokra értékelt, ám ebben a szezonban haloványan teljesítő Steven Jackson volt. A Rams runningbackje amellett, hogy futott egy TD-t, adott egy touchdown-passzt is. Így Marc Bulgernek "mindössze" két hatpontos átadás maradt, emellett 302 passzolt yardja és 27/33-as mérlege szenzációs teljesítménynek mondható.

Úgy tűnt a Miami is "elveszíti" nyeretlenségét, ám hiába vezetett az utolsó negyed megkezdése előtt nyolc ponttal, Marshawn Lynch TD-futása, majd Rian Lindell mezőnygólja a Buffalo győzelmét jelentette a Dolphins ellen. A Bills 5-4-el áll, míg a Miami most már az egyedüli csapat, amely nem nyert még a 2007-es szezonban.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

10. FORDULÓ:
San Diego Chargers-Indianapolis Colts 23-21
Oakland Raiders-Chicago Bears 6-17
New York Giants-Dallas Cowboys 20-31
Arizona Cardinals-Detroit Lions 31-21
Baltimore Ravens-Cincinnati Bengals 7-21
Washington Redskins-Philadelphia Eagles 25-33
Tennessee Titans-Jacksonville Jaguars 13-28
Pittsburgh Steelers-Cleveland Browns 31-28
New Orleans Saints-St. Louis Rams 29-37
Miami Dolphins-Buffalo Bills 10-13
Kansas City Chiefs-Denver Broncos 11-27
Green Bay Packers-Minnesota Vikings 34-0
Carolina Panthers-Atlanta Falcons 13-20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik