Továbbra is külön kategória a Tom Brady vezette New England

Vágólapra másolva!
2007.10.22. 11:21
Az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság legutóbbi játéknapján ismét magabiztos, 49-28-as győzelmet aratott a New England csapata. A Patriots a Miami vendége volt, és szemernyi esélyt sem adott a Dolphinsnak. A találkozón Tom Brady hat touchdown-passzt adott. A "delfinek" mellett a Seattle-ben vereséget szenvedő St. Louis is nyeretlen még a 2007-es szezonban. A Tennessee pontgazdag mérkőzésen 38-36-ra verte a Houston csapatát, köszönhetően Rob Bironas NFL-rekordot jelentő nyolc sikeres mezőnygóljának.
Tom Brady már Peyton Manning egy idényben szerzett touchdown-átadásainak rekordját ostromolja
Reuters
Tom Brady már Peyton Manning egy idényben szerzett touchdown-átadásainak rekordját ostromolja
Tom Brady már Peyton Manning egy idényben szerzett touchdown-átadásainak rekordját ostromolja
Reuters
Tom Brady már Peyton Manning egy idényben szerzett touchdown-átadásainak rekordját ostromolja

Fennállása során még soha sem rajtolt hét győzelemmel a New England. A forduló előtt hat győzelmet számláló Patriotsnak azonban hatalmas esélye volt, hogy megőrizze makulátlan mérlegét az ez idáig nyeretlen Miami otthonában. Az új évezred elején három bajnoki címet bezsebelő Pats ezúttal sem ingott meg: 49-28-ra nyert, és megdöntötte a már említett klubcsúcsot.

A csapat mellett természetesen Tom Brady is gondoskodott arról, hogy a 7. forduló után is minden róla szóljon. A Patriots irányítója a mérkőzésen - egyéni rekordot jelentő - hat touchdown-átadást jegyzett. (Nem mellékesen hét az NFL-rekord)

Természetesen a 25 passzából 21-et sikeresen célba juttató Brady a játéknap legtöbbet passzoló QB-je volt (354 yard). Ráadásul a háromszoros Super Bowl-győztes irányítót a negyedik negyedben már nem is küldte pályára Bill Belichick vezetőedző.

Az irányítók hétvégi rangsorában kisebb meglepetésre a chicagói Brian Griese (27/41) végzett a képzeletbeli dobogó második fokán. A Rex Grossmant kiszorító 32 éves játékos Philadelphiában vezette győzelemre csapatát.

Már a 322 passzolt yard is megsüvegelendő teljesítmény, ám a szakértők mégis Griesie (és a Bears támadóalakzatának) utolsó drive-ban mutatott teljesítményét értékelik igen nagyra.

A Chicago 1 perc 52 másodperccel a vége előtt a saját 3 (!) yardos vonaláról indíthatott támadást, ráadásul időkérés lehetősége nélkül. A gyakorlatilag tökéletes támadásvezetés végén pedig Muhsin Muhammad touchdown-elkapása megfordította az állást.

A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A Chicago kilenc másodperccel a vége előtt kialakította a 19-16-os végeredményt.

Bár előzetesen nem lehetett rá számítani, mégis sporttörténelmi mérkőzéssé "fajult" a Tennessee houstoni vendégjátéka. A Titans rúgójátékosa, Rob Bironas a találkozón nyolc sikeres mezőnygólt szerzett, s ezzel megdöntötte az eddig NFL-rekordot. Bironas - akinek a mérkőzésen nem volt sikertelen kísérlete - ráadásul a Texans egypontos vezetésénél a győzelmet jelentő három pontot is szerezte a találkozó vége előtt két másodperccel.

A Titans javított a Tampa Bay elleni vesztes meccsét követően, így két veresége mellett már négy győzelmet számlál. A Texans 3-4 el áll a 2007-es szezonban.

Továbbra is nyeretlen viszont a St. Louis. Az érthetetlenül gyenge formában játszó Ramsnek esélye sem volt az utóbbi időkben szintén gyengélkedő Seattle (4-3) ellen. A Seahawks - amelyben Matt Hasselbeck két TD-t passzolt - simán, 33-6-ra nyert.

A címvédő Indianapolis Colts hétfő este a Jacksonville Jaguars ellen lép pályára. (Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy erről a mérkőzésről kedden koradélután felkerül egy rövidebb írás a honlapunkra!)

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

7. FORDULÓ:
Buffalo Bills-Baltimore Ravens 19-14
New Orleans Saints-Atlanta Falcons 22-16
Washington Redskins-Arizona Cardinals 21-19
New York Giants-San Francisco 49ers 33-15
Miami Dolphins-New England Patriots 28-49
Houston Texans-Tennessee Titans 36-38
Detroit Lions-Tampa Bay Buccaneers 23-16
Oakland Raiders-Kansas City Chiefs 10-12
Cincinnati Bengals-New York Jets 38-31
Seattle Seahawks-St. Louis Rams 33-6
Philadelphia Eagles-Chicago Bears 16-19
Dallas Cowboys-Minnesota Vikings 24-14
Denver Broncos-Pittsburgh Steelers 31-28
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik