Brett Favre most már egyedül vezeti az örökranglistát Marino előtt

(S. D.)(S. D.)
Vágólapra másolva!
2007.10.01. 11:32
A Greeen Bay Packers 23-16-ra nyert a Minnesota Vikings ellen az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) negyedik fordulójában. A mérkőzésen Brett Favre két touchdown-passzt szerzett, s ezzel most már egyedül vezeti az NFL örökranglistáját. A "sajtfejűek" élő legendájának ez volt a 422. hat pontot érő átadása a ligában.
A legendás 4-es 422. TD-passzát szerezte a Minnesota ellen
Reuters
A legendás 4-es 422. TD-passzát szerezte a Minnesota ellen
A legendás 4-es 422. TD-passzát szerezte a Minnesota ellen
Reuters
A legendás 4-es 422. TD-passzát szerezte a Minnesota ellen

"Greg Jennings elkapta Brett Favre passzát" - kezdtük az előző forduló visszatekintő írását, amikor is a Green Bay legendás iránytójának nagy tettét méltattuk. Akkor - a San Diego Chargers ellen - Favre 420. touchdown-átadását szerzte, s ezzel beérte a liga örökranglistáját addig vezető Dan Marinót. Vasárnap este a Packers QB-je megyzerezte 421., majd 422. hatpontos átadását, így már egyedül áll a lista élén.

Ami ezúttal is növeli a fantasztikus rekord értékét, hogy Favre ismét győzelemre vezette a Packerst - ráadásul a nagy rivális Minnesota Vikings ellen. Nem mellesleg a csapat imponáló 4-0-s rajtot vett a 2007-2008-as szezonban.

Az irányítónak köszönhetően Greg Jennings is bekerült a históriáskönyvekbe, az elkapójátékos volt ugyanis a célpont Favre (múlt heti 420., majd mostani 421.) mindkét történelmi passzánál. Emellett az újonc James Jones kapta el a legenda 422. TD-átadását - csak nehogy a gárda elsőszámú elkapója, Donald Driver megsértődjön.

Favre - aki egyébként a játéknap legtöbb passzolt yardját (344) érte el - pályafutása során 43 különböző játékost segített touchdownhoz.

"Azt szeretném, ha úgy emlékeznének rám a szurkolók, mint aki sok meccset nyert meg a csapatnak" - értékelte saját teljesítményét ismét igen szerényen a sporttörténelmi meccs után az irányító.

A liga másik kiváló QB-je, Peyton Manning is győzelemre vezette csapatát. Az Indianapolis otthonában a Denver Broncos vezetett ugyan 10-0-ra, ám a második negyedre összekapta magát a Colts félelmetes támadóalakzata. A már említett Manning és a futójátékos Joseph Addai vezérletével fordított, majd 38-20-ra nyert a címvédő.

A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Manning 3 touchdownt passzolt, 27 átadásából 20 sikeresen ért célba, ráadásul egyszer saját maga juttatta a célterületre a labdát. Addai 136 yardot futott, emellett pedig elkapóként is hozzátett még 10-et a teljesítményéhez.

Értékes győzelmet aratott a Tampa Bay. A szezon előtt sokak által esélytelennek hitt csapat Carolinába látogatott, és gyakorlatilag simán elintézte riválisát. Az NFC Déli csoportjának rangadóján a Buccaneers 20-7-re verte a Pantherst úgy, hogy a "párducok" egyetlen touchdownjukat a negyedik negyed végén szerezték, akkor amikor már esélyük sem volt a győzelemre.

David Carr nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: 41 passzából mindössze 19 volt sikeres, dobott egy inteceptiont, igaz az említett hatpontos játéknál ő volt a kézbesítő. A győztes oldalon Jeff Garcia 15/25-öt dobott, emellett pedig futott egy toucdownt.

NFL, ALAPSZAKASZ

  • 4. FORDULÓ:
  • Atlanta Falcons-Houston Texans 26-16
  • Buffalo Bills-New York Jets 17-14
  • Cleveland Browns-Baltimore Ravens 27-13
  • Dallas Cowboys-St. Louis Rams 35-7
  • Detroit Lions-Chicago Bears 37-27
  • Miami Dolphins-Oakland Raiders 17-35
  • Minnesota Vikings-Green Bay Packers 16-23
  • Carolina Panthers-Tampa Bay Buccaneers 7-20
  • San Francisco 49ers-Seattle Seahawks 3-23
  • Arizona Cardinals-Pittsburgh Steelers 21-14
  • Indianapolis Colts-Denver Broncos 38-20
  • San Diego Chargers-Kansas City Chiefs 16-30
  • New York Giants-Philadelphia Eagles 16-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik