Argentína a pénteki nyitányon meglepetésre készül a franciák ellen

Velkovics VilmosVelkovics Vilmos
Vágólapra másolva!
2007.09.07. 13:57
Címkék
Szeptember hatodikán, este 21:00 órától az Argentína-Franciaország összecsapással megkezdődik a hatodik rögbi-világbajnokság. A nyitómérkőzésen a házigazdák ellenfele a középmezőny éléhez tartó dél-amerikai együttes lesz, amely ellen többnyire még a sportági nagyoknak is meg kell szenvedniük a győzelemért. Bár a Pumák meglepetésre készülnek, az esélyek és a statisztika ellenük szól.
Vége a felkészülésnek, péntektől már élesben megy
Vége a felkészülésnek, péntektől már élesben megy
Vége a felkészülésnek, péntektől már élesben megy
Vége a felkészülésnek, péntektől már élesben megy

A két válogatott ezt megelőzően összesen 39 alkalommal játszott egymás ellen. Harminc összecsapást a franciák nyertek, a dél-amerikaiak mindössze hat mérkőzésen tudtak győzni. A Pumák harmadszor játszanak nyitómeccset a vb-k 1987 óta íródó történetében, mindkét előző alkalommal vereséget szenvedtek. Most viszont az őket általában kísérő jó szerencséjükben bíznak.

Argentína az utóbbi időben hatalmasat fejlődött: néhány év alatt tíz helyet jöttek fel a világranglistán. Jelenleg a hatodikak, megelőzik például a címvédő Angliát is! De hogy mire mennek erre az optimizmusra okot adó világranglista-helyezéssel a gyakorlatban, az majd elválik.

A Pumák a várakozásoknak megfelelően tolongásuk erejére és tapasztalatára alapoznak. Kitüntetett szerepet szánnak Augustin Pichotnak, a csapat kapitányának. Ő posztján a világ legjobb játékosainak egyike. Az ellenfeleknek gyakran okoz álmatlan éjszakákat, játéka improvizatív, kiismerhetetlen és rendkívül trükkös.

Az argentinoknak mindenesetre alaposan fel kell kötniük a gatyájukat. Az ellenfél a házigazda Franciaország együttes lesz, amely hónapok óta készül a nagy eseményre.

A vendéglátók jelenleg a harmadikok a világranglistán, a Hat Nemzet idei bajnokai, és a riválisok, valamint a szakemberek a világbajnoki cím komoly esélyeseiként tekintenek rájuk!

Cserepadjuk is elképesztően erős: jellemző, hogy edzőjük, Bernard Laporte a nyáron három edzőmeccsen három különböző felállású együttest küldött pályára és mégis mindhárom találkozót megnyerték!

Önbizalomhiányban sem szenvednek. Ezt jól jelzi, hogy két szupersztárjuk: Frederic Michalak és Sebastien Chabal csak a cserepadon kap helyet!

Zárójelben jegyezzük meg: Michalak az előző vb második legeredményesebb játékosa volt. Hat mérkőzésen 103 pontot szerzett! A Pumák ellen veterán játékosokból álló, nagyon erős tolongást küldenek pályára.

A csapatok utoljára 2006 novemberében csaptak össze, Párizsban. Akkor 27-9-es francia vezetés után az argentinok fantasztikus hajrába kezdtek. A vége egy szoros, egyetlen pontos 27-26 arányú győzelem lett a galloknak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik