Super Bowl: célba ért Peyton Manning és az Indianapolis Colts

Vágólapra másolva!
2007.02.05. 07:59
Az Indianapolis Colts nyerte az NFL idei szezonját, miután a Miamiban rendezett XLI. Super Bowlon 29-17-re legyőzte a Chicago Bears gárdáját. A mérkőzés legjobbja a 247 yardot passzoló Peyton Manning lett.
Payton Manning remekelt a mérkőzésen
Reuters
Payton Manning remekelt a mérkőzésen
Payton Manning remekelt a mérkőzésen
Reuters
Payton Manning remekelt a mérkőzésen

Mindössze tizennégy másodperc kellett az első touchdownhoz a XLI. Super Bowlon: Devin Hester, a Chicago Bears újonc játékosa az Indianapolis Colts célterületéig vitte vissza a kezdőrúgást, pillanatok alatt előnyt szerezve az előzetesen esélytelenebbnek ítélt Bears-nek. Tanult az esetből Tony Dungy együttese, a folytatásban nem Hestert célozták a rúgásokkal.

Hogy tökéletesen kezdődjön a mérkőzés a „medvék” számára, arról az élete első Super Bowlján pályára lépő Peyton Manning gondoskodott. A világ egyik legjobban kereső sportolója az első drive-ban eladta a labdát.

Tony Dungyt eláztatták a találkozó után, de ezt cseppet sem bánta
Reuters
Tony Dungyt eláztatták a találkozó után, de ezt cseppet sem bánta
Az irányító a következő támadásvezetés alkalmával kijavította hibáját. Manning megtalálta a rosszul váltó védők kőzött kilépő Reggie Wayne-t, aki meg sem állt a labdával a célterületig. Az egyenlítés azonban elmaradt, miután egy rossz snap következtében Adam Vinatieri nem tudta értékesíteni a jutalomrúgást.

A következő sikeres akció szintén a Chicago csapatáé volt. Rex Grossman négy yardos passza Muhammadnak már nyolcpontos előnyt jelentett a Bears-nek. Ezek után viszont a mérkőzés bebizonyította, Grossmannel nem lehet Super Bowlt nyerni.

A chicagói irányító hibát-hibára halmozott, hol eladta a labdát, hol kiejtette, hol pedig a saját lábában esett el. Míg a másik oldalon Manning és a szenzációsan játszó Joseph Addai a hátán vitte csapatát. Adam Vinetieri pedig sorra szállította –sikeres mezőnygóljaival – a pontokat.

A negyedik negyedre ötpontos előnyt összehozó Colts-szal nem tudott mit kezdeni a Bears támadásban, az pedig borítékolható volt, hogy az egyre fáradó védelem nem lesz képes mindig kihúzni a bajból a csapatot.

Végül Kelvin Hayden labdaszerzése, és azt követő touchdownja végleg eldöntötte a XLI. Super Bowlt.

A mérkőzés legjobb játékosának (MVP) Peyton Menninget választották, aki 247 yardot passzolt, 38 átadásából 25 sikeres volt, és egy touchdownt szerzett. Tony Dungy pedig az első színes bőrű vezetőedző lett, aki megnyerte a Super Bowlt.

ÉSZAK-AMERIKAI FUTBALL-LIGA (NFL)

SUPER BOWL (A BAJNOKSÁG DÖNTŐJE)
Indianapolis Colts-Chicago Bears 29-17 (6-14, 10-0, 6-3, 7-0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik