Vízilabda: háromszoros olimpiai bajnok vezérli Gödöllőn a sportágat

K. A. Z.K. A. Z.
Vágólapra másolva!
2023.12.19. 11:40
null
A szakosztályvezető Kiss Gergely irányításával kezdett menetelésbe a gödöllői vízilabdacsapat (Fotó: Gödöllői Hírek)
Még két éve sincs, hogy Gödöllőn átadták a Városi és Térségi Uszodát, az ezt követően megalapított helyi vízilabdaklub, a MATE-GEAC-MSA veretlenül nyerte az országos bajnokság 2. osztályának B-csoportját. Petlyánszki Péter tanítványai így a legjobb nyolc együttest tömörítő középszakasz felsőházi küzdelmeiben folytathatják. A debütáló csapat sikereinek egyik letéteményese Kiss Gergely, a MATE-Gödöllői EAC férfi vízilabda-szakosztályának vezetője, akivel a Gödöllői Hírek készített interjút, aki arról is beszél, hogy vállal-e edzői feladatokat is.

 

– Ha emlékeim nem csalnak, javában tartott az uszoda építése, amikor arról lehetett hallani: ha elkészül a beruházás és beindul a sportélet az impozáns létesítményben, nem lehet kétséges, hogy a szomszédos Szadán élő háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok Kiss Gergely kezébe kell adni a férfi vízilabda-szakosztály megszervezését. Mikor és kitől jött a hivatalos felkérés erre a feladatra?
Közel 20 éve, 2004 óta szerettem volna a vízilabdát meghonosítani ebben a kistérségben. Tárgyaltam polgármesterekkel, uszoda- és iskolaigazgatókkal, végül 2005-ben indult Kistarcsán a Kiss Gergő Pólósuli, amely ma VUK Kistarcsa néven működik. Ezt követően, 2012-ben, a városi uszoda terveinél voltam szakmai projektvezető, majd az állami uszoda tervezési időszakában egy ideig a tanácsadó testület tagjaként folytam bele az előkészítésbe. A következő időszak főként azzal telt, hogy építeni kezdtem a saját kettős életpálya modell koncepciómat, hogy a megnyíló uszodában elindulhasson a vízilabda. Óvodákkal, iskolákkal egyeztettem, majd az egyetemmel kezdtük el építeni a kapcsolatot, amikor kiderült, hogy a MATE tulajdonába kerül az uszoda. Ekkor kért fel rektor úr, hogy vállaljam el a MATE-GEAC keretein belül a vízilabda szakosztály ki- és felépítését. Ennek fontos eleme, hogy a terveimet továbbfejlesztve, egyesületünkkel építjük a kettős életpálya modellt, amely részeként szeretném 5-6 éves kortól a sportolói ösztöndíjban részesülő egyetemista vízilabdás fiúkig kinevelni a sportágat választó játékosokat, mi több, céges partnereinkkel a munka világáig és/vagy a profi vízilabdás karrierig segíteni őket!

- Többek számára furcsának tűnhet, de – annak ellenére, hogy egykoron a világ legjobb játékosai között tartottak számon – edzői feladatot nem vállalsz a szakosztálynál. Végleges-e ez a döntésed, vagy – ha a menedzselési teendők engedik – egyszer lesz olyan csapat, amelynek edzőként átadod a tudásod?
- Alkalmanként tartok edzést a fiúknak, ha az edzőim megkérnek néhány speciális feladatra, viszont a maximalizmusom miatt szerintem már nem lennék az élők sorában edzőként...

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA olvashatják el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik