Vizes vb: Megvan bennünk a potenciál! – Manhercz Krisztián

Vágólapra másolva!
2023.07.23. 08:43
null
A magyar válogatott szélsője örül a csoportgyőzelemnek, de az argentinok elleni játékkal nem elégedett (Fotó: waterpolo.hu)
Az argentinok elleni álmos játék után jöhet a negyeddöntő Varga Zsolt együttesének, az amerikaiakat kell legyőzni.

Az argentinok elleni 21–13-as sikerrel zárta a vb-csoportkört a magyar férfi vízilabda-válogatott, ezzel hibátlanul végzett az élen – az pedig már korábban eldőlt, hogy megnyeri a négyesét és egyből a negyeddöntőben folytatja. A japán idő szerint reggel kilenc órakor kezdődő mérkőzés után nem volt olyan játékos, aki ne gyakorolt volna önkritikát a dekoncentráltság és rengeteg kapott gól miatt.

„Örülök a csoportgyőzelemnek, ez az elsődleges, de nyilván bárki, aki látja az eredményt, tudja, hogy a védekezésünk egy kalap valami volt – értékelt Man­hercz Krisztián az argentinok elleni mérkőzés után.      – Így nem lehet játszani, ezt mi is tudjuk, nagyon sokat hibáztunk, rengeteg fegyelmezetlenségünk volt, amit betudhatunk a könnyelműségnek és a korai kezdésnek is, de ez nem lehet mentség, ezzel mindenki tisztában van.”

A mieink a legfontosabb mérkőzésen játszottak a legjobban, a horvátok elleni csoportrangadón három és fél negyeden át azt történt a vízben, amit mi akartunk.

„A horvátok elleni meccs volt az egyetlen olyan a csoportkörben, amilyennek egy vízilabda-mérkőzésnek lennie kell. A japánok nagyon sajátos stílusban játszanak, az argentinok ellen is másfajta játék alakult ki, de ezt tudtuk akkor is, amikor kisorsolták a csoportokat – tette hozzá a magyar válogatott szélsője. – Minden bizonnyal az amerikaiakkal találkozunk a negyeddöntőben, mert ugyan még játszanak a kanadaiakkal, de a papírforma alapján ők jutnak tovább. Összesen négy napunk van a felkészülésre, ennek elégnek kell lennie. A horvátok ellen jól játszottunk, amire büszkének kell lennünk, látszott, hogy megvan bennünk a potenciál, de tizenhárom gólt kaptunk az argentinoktól, úgyhogy azért koncentráltabbnak kell lennünk.”

A magyar férfiválogatott legközelebb a kedden, magyar idő szerint 11 órakor kezdődő negyeddöntőben ugrik medencébe a Kanadát 13–10-re legyőző amerikai csapat ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik