Női vízilabda-vk: fölényes győzelemmel elődöntős a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2023.06.23. 23:15
null
Bíró Attila szövetségi kapitány együttese sima győzelemmel jutott be az elődöntőbe (Fotó: Koncz Márton)
Az amerikai Long Beachben a női vízilabda világkupa negyeddöntőjében a magyar női vízilabda-válogatott 20–13-ra legyőzte Görögországot, és ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol az Egyesült Államok lesz az ellenfele.

 

A továbbjutás kérdése tulajdonképpen már az első negyedben eldőlt – ezt négy góllal megnyerte Bíró Attila csapata. Csak az utolsó nyolc perc alakult szorosan, de ekkorra már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyerünk.

A 20–13-as sikerből Keszthelyi Rita hat góllal vette ki a részét.

A magyar válogatott az Izraelt tíz góllal (16–6) legyőző Egyesült Államokkal találkozik a döntőbe jutásért. A másik ágon holland–spanyol elődöntő lesz.

VÍZILABDA
VILÁGKUPA, NŐK (Long Beach)
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Görögország 20–13
(6–2, 6–4, 3–2, 5–5)
Long Beach. Vezette: Dabbaghian (amerikai), Haigh (ausztrál)
MAGYARORSZÁG: MAGYARI A. – Szilágyi D., Gurisatti, Pőcze 1, MAHIEU 1, KESZTHELYI 6, LEIMETER 3. Csere: Neszmély (kapus), Baksa V., TIBA 2, RYBANSKA 3, Faragó K. 1, GARDA 3. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
GÖRÖGORSZÁG: Diomandopulu – ELEFTERIADU 2, Hidirioti, M. Plevritu, Eleniadi, JANOPULU 3, Sziuti. Csere: Sztamatopulu (kapus), E. PLEVRITU 3, Hidirioti, Xenaki 1, Ninu, V. PLEVRITU 3, Miriokefalitaki 1. Szövetségi kapitány: Alekszia Kamenu
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 11/3. Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill –. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1. Kipontozódott: Garda (30. p.), Pőcze (31. p.), M. Plevritu (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Úgy nézett ki, hogy könnyű meccs volt, holott egyáltalán nem volt az. Annak köszönhetően nyertünk végül is simán, hogy egészen fantasztikusan játszottunk rögtön a mérkőzés elejétől kezdve. Az első félidőben a védelem is remekül működött, támadásban pedig csaknem mindenki betalált, azaz kiváló csapatmunkát végeztek a lányok. Elégedett vagyok, mert rendkívül tudatosan játszottunk. Az utolsó másfél évben nagyon sokat dolgoztunk a mentális részen, ezúttal is látszott, kifejezetten erősek vagyunk ezen a téren. Az ilyen téthelyzetekben szinte csak az számít, ki az igazán rendíthetetlen fejben – mi azok voltunk, és remélem, a folytatásban is hasonlóan erősek leszünk.
Alekszia Kamenu: – Húsz gólt kapni – nem, ez nem fordulhat elő, ilyen nincs. Nem fogom a játékosokat szapulni, mert ha nem úgy játszanak, ahogy szeretném, az egyedül az én felelősségem. Tudom, hogy még sok az edzés, de a fáradtság ennek ellenére nem lehet magyarázat. El lehet veszíteni egy mérkőzést, de nem ilyen védekezéssel. Ebből tanulnunk kell, mert ez még egyszer nem fordulhat elő.

Később játszották
Egyesült Államok–Izrael 16–6
Új-Zéland–Hollandia 5–15
Spanyolország–Olaszország 12–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik