Vízilabda: elkezdődött a felkészülés, Varga Zsolt megnevezte segítőit

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2022.07.25. 15:41
null
Nyéki Balázs és Varga Zsolt párosa a Ferencvárosnál bevált (Fotó: Szabó Miklós)
Munkába állt a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely az új szövetségi kapitány, Varga Zsolt irányításával a nyár végi, spliti Európa-bajnokságra készül. A szakember munkáját a Ferencváros mellett a válogatottnál is Nyéki Balázs segíti majd, míg a kapusedző Gárdonyi András lesz.

Erőnléti edzéssel kezdődött férfi vízilabda-válogatottunk Európa-bajnoki felkészülése, a labdák csak hétfő délután kerültek elő a Margitszigeten. Mint beszámoltunk róla, egy hete a Magyar Vízilabda-szövetség elnöksége közös megegyezéssel szerződést bontott Märcz Tamással, akit szerdán Varga Zsolt váltott a válogatott élén. Az új szövetségi kapitány két nappal kinevezését követően keretet hirdetett, első körben 19 játékosnak szavazott bizalmat, a hazai rendezésű világbajnokságon hetedik helyezett csapatból ugyanakkor négyen is kimaradtak, Hárai Balázs, Mezei Tamás, Varga Dénes és Vámos Márton sem kapott meghívót.

Akik viszont megkapták a lehetőséget, mindent megtesznek annak érdekében, hogy bizonyítsanak a szakmai stábnak. Sok egyeztetés után hétfőn hivatalossá vált, hogy Varga Zsolt munkáját Nyéki Balázs segíti másodedzőként, aki a Ferencvárosban is ellátja ezt a feladatkört. A kapusedzőGárdonyi András lesz, aki a legutóbbi idényben még a medencében erősítette a Szolnoki Dózsát, korábban pedig hosszú éveken át Varga Zsolt játékosa volt a Ferencvárosban. Az erőnléti edző, Pozsonyi Zsolt már hétfőn megdolgoztatta a srácokat, a szakember 2017 márciusában állt munkába az FTC-nél. A csapatvezető Székely Bulcsú, a technikai vezető Tóth Szabolcs, míg a csapatorvos dr. Tarjányi Zoltán lesz.

A felkészülés első hetét a Margitszigeten végzi válogatottunk, amely a jövő héten utazik Sibenikbe, ahol a horvátokkal közös edzőtábor során egy hivatalos mérkőzést is vívnak majd a felek. A főpróbát az augusztus 17. és 19. között megrendezésre kerülő BENU-kupa jelenti majd, ahol Franciaország, Hollandia és Japán ellen ugranak vízbe a mieink.

A FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok:
Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Konarik Ákos, Nagy Ádám (mindhárom Szolnok), Ágh György, Batizi Benedek (mindkettő BVSC), Burián Gergely, Manhercz Krisztián, Vigvári Vince (mindhárom OSC), Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Pohl Zoltán, Vigvári Vendel (mind FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
Kereten kívüli meghívott: Nagy Ákos (KSI)
A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot.

A SZAKMAI STÁB
Szövetségi kapitány:
Varga Zsolt
Másodedző: Nyéki Balázs
Kapusedző: Gárdonyi András
Erőnléti edző: Pozsonyi Zsolt
Csapatvezető: Székely Bulcsú
Csapatmenedzser: Katona Norbert
Technikai vezető: Tóth Szabolcs
Orvos: dr. Tarjányi Zoltán
Sportpszichológus: dr. Goschi Gabriella, Németh Gergely
Fizikoterapeuta: Ivicsics-Dienes Viktória
Táplálkozás tanácsadó: Haris Éva
Masszőr: Varga Sándor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik