Kanada legyőzése sem jelentett problémát

Vágólapra másolva!
2012.06.29. 21:06
null
Steinmetz Ádám veszélyesen játszott (Fotó: Tumbász Hédi)
A harmadik csoportmérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a Cosenzában zajló felkészülési tornán. Kemény Dénes együttese 13–7-re győzött Kanada ellen, s készülhet az elődöntőre.

A Kazahsztán és Szerbia elleni győzelem után Kanada legyőzése előzetesen nem jelenthetett problémát a magyar válogatottnak. Utólag kiderült, nem is jelentett...

A kapuban ezúttal Szécsi Zoltán kezdett. A mezőnyjátékosok közül Biros Pétert, Kásás Tamást és Kis Gábort nem nevezte Kemény Dénes szövetségi kapitány a mérkőzésre. Ennek ellenére a találkozó előtt nem nagyon kellett izgulnunk, Kanada ellen ugyanis kötelező a győzelem a magyar válogatottnak.

A várakozásoknak megfelelően magyar góllal indult a mérkőzés. Varga Tamás, majd Steinmetz Ádám is centerből volt eredményes. Az első negyed után 3–1-re vezetett a magyar csapat.

A kanadaiak Boyd találatával a második negyed elején feljöttek egy gólra, de később kiderült, ekkor álltak a legközelebb a mieinkhez. A kanadaiak centerben továbbra sem tudták hatástalanítani a magyar válogatott játékosait, Hárai is a kapu előteréből, középről talált be, majd Varga Dénes találatával 5–2-es előnnyel mehettünk a nagyszünetre.

A harmadik negyedben aztán már egyértelműen a magyar csapat akarata érvényesült: Varga Tamás és Steinmetz Ádám egyaránt megszerezte második gólját a mérkőzésen. Az utolsó játékrésznek pedig 10–4-es előnnyel vághattunk neki.

Az negyedik negyedben csak a pontos végeredmény volt a kérdéses: Kemény Dénes együttese végül 13–7-re nyert.

Kemény Dénes együttese a másik csoport második helyezettjével, Olaszországgal játszik majd az elődöntőben. A torna versenykiírása szerint elméletileg 19.30-kor kezd a két csapat, de könnyen lehet, hogy az olasz válogatott elintézi, hogy a későbbi, 21 órakor kezdődő elődöntőben szálljon vízbe a magyar csapat ellen.

A mi csoportunkból a kazahokat ma 12–7-re legyőző Szerbia jutott tovább a második helyen, és Montenegróval találkozik a másik elődöntőben.

FELKÉSZÜLÉSI TORNA, COSENZA
MAGYARORSZÁG–KANADA 13–7 (3–1, 2–1, 5–2, 3–3)
Cosenza, 400 néző. V: Caputi (olasz), Flahive (ausztrál)
MAGYARORSZÁG: Szécsi – Varga Dénes 1, Szivós 1, Varga T. 3, Steinmetz Á. 2, Hosnyánszky 1, Madaras. Cs: Nagy V. (kapus), Hárai 1, Varga Dániel 3, Kiss G., Vámos 1, Katonás. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
KANADA: Randall – Kubada 1, Vikalo 1, Bicari, Boyd 2, Robinson, Conway, Graham 2, Radojicic, Dakic 1, Gasic, McElroy, Aleksic. Szövetségi kapitány: John Fox
Gól – emberelőnyből: 6/5, ill. 3/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Kemény Dénes: A mérkőzés elejétől kezdve magabiztosan vezettünk, jobb volt a helyzetkihasználásunk, mint a szerbekkel szemben, de nyilván egy gyengébb csapat ellen könnyebb is. Hoztuk a kötelezőt, magabiztosan lőttük be az emberelőnyöket is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik