A szombathelyi ING-kupa Hosnyánszky Norbert tornája volt

Vágólapra másolva!
2008.07.01. 10:17
A szombathelyi ING-kupán százszázalékos teljesítménnyel az élen végző magyar férfiválogatottban a két Norbert teljesítményét nevezhetjük kiugrónak: Madarast a torna legjobbjának választották, míg a 24 esztendős, Firenzéből a Vasasba igazoló Hosnyánszky alig maradt el tőle. Góljai – amelyek a legtöbbször igencsak látványos vizuális élményt is szolgáltattak – mindig a legjobb pillanatban segítették a csapatot. Nem csoda, hogy a kiváló átlövőt Kemény Dénes szövetségi kapitány nem hagyta ki az Európa-bajnokságra utazó keretből.
Hosnyánszkyval a fedélzeten az Eb-n a magyar válogatott
Fotó: MTI/EPA/Czika László
Hosnyánszkyval a fedélzeten az Eb-n a magyar válogatott
Hosnyánszkyval a fedélzeten az Eb-n a magyar válogatott
Fotó: MTI/EPA/Czika László
Hosnyánszkyval a fedélzeten az Eb-n a magyar válogatott

A szakemberek szerint, élükön Kovács Istvánnal, a Domino-Honvéd volt vezetőedzőjével, a kétszeres olimpiai bajnokra, Biros Péterre emlékeztetően játszik. Előzetesen nem volt biztos helye az Eb-re utazó csapatban, az utolsó felkészülési meccseken – köztük a százszázalékos magyar mérleggel záruló szombathelyi ING-kupán – nyújtott teljesítménye azonban meggyőzte a kapitányt, hogy helye van a keretben. Ő Hosnyánszky Norbert.

„Megtisztelő, szeretnék úgy vízilabdázni, mint Biros Peti” – reagált a Nemzeti Sportnak adott interjújában a Birossal való összehasonlításra a friss Eb-kerettag Hosnyánszky.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA UTAZÓ MAGYAR KERET

Nagy Viktor, Szécsi Zoltán (kapusok), Benedek Tibor, Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás
Az utóbbi mérkőzéseken az átlövő annak ellenére tűnt igencsak felszabadultnak, hogy korábban finoman szólva sem volt bérelt helye a magyar csapatban. De mire fel ez a magabiztosság?

„A kapitánynak köszönhetően. Kemény Dénes, amikor vízbe küld, azt kéri, ne izguljak, bátran vállaljam el a lövést, egy másodperc alatt képes abszolút felszabadítani” – mondta a Firenzéből a Vasasba hazatérő játékos, akinek korábbi döntését, miszerint Itáliába igazol, többen kritizálták.

„Sokan szóba hozták, hogy a válogatottságomba kerülhet, ha az olimpia előtt nem leszek szem előtt, de a korábbi tapasztalatok is azt mondatták velem, nem lesz gond az olasz módszerekkel. Firenzében is olyan szerepet kaptam, hogy bátran kell lőnöm, ott is csak azt mondták, első a felszabadult játék” – mondta Hosnyánszky.

Az Európa-bajnokság július 4-én kezdődik a magyar válogatottal és Hosnyánszkyval, aki természetesen a kontinensvidal után az olimpiai csapatban is szeretne ott lenni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik